Începe ATP Cup 2020! În această noapte, naţionala de tenis a Republicii Moldova va întâlni Belgia
Vizualizari:

Începe ATP Cup 2020! În această noapte, naţionala de tenis a Republicii Moldova va întâlni Belgia

Doar câteva ore ne mai despart de emoţiile începerii turneului ATP Cup, la care va lua parte şi echipa naţională de tenis masculin a Republicii Moldova.

La miezul nopţii, de la ora 01:00, conform fusului orar al Chişinăului, la Sydney, în Australia, Radu Albot şi colegii săi vor înfrunta primul adversar din Grupa C, selecţionata Belgiei, în frunte cu David Goffin. 

Belgia este cotată cu a 11-a şansă la câştigarea trofeului.

Pe lângă Radu Albot, din lotul Republicii Moldova mai fac parte Alexander Cozbinov, Egor Matvievici, Dmitrii Baskov. Căpitan nejucător este Vladimir Albot.

În primul meci, Alexander Cozbinov va juca împotriva lui Steve Darcis, iar în cea de a doua partidă se vor întâlni Radu Albot şi David Goffin.

Programul următoarelor meciuri ale echipei Republicii Moldova, conform orei Chişinăului:

5 ianuarie, ora 01:00 / Bulgaria vs. Moldova, la Sydney, Ken Rosewall Arena

Meciul 1:  Dimitar Kuzmanov vs. Alexander Cozbinov

Meciul 2: Grigor Dimitrov vs. Radu Albot 

7 ianuarie, ora 01:00 / Marea Britanie vs. Moldova, la Sydney, Ken Rosewall Arena

Meciul 1: Cameron Norrie vs. Alexander Cozbinov

Meciul 2: Daniel Evans vs. Radu Albot 

ATP Cup, urmaşa Cupei Mondiale pe echipe, va regrupa la start 24 de naţiuni, meciurile urmând să se dispute în trei oraşe australiene, între 3 şi 12 ianuarie 2020, cu câteva zile înaintea startului Openului Australiei, premiile totale puse în joc ridicându-se la 15 milioane dolari.

Pe lângă premiile în bani, ATP Cup va oferi jucătorilor şi puncte în clasamentul ATP, lucru care reprezintă un avantaj important faţă de Cupa Davis.

Prima ediţie a ATP Cup va cuprinde o fază a grupelor, în care cele 24 de participante vor fi împărţite în şase grupe de câte patru formaţii, la capătul căreia cele mai bune opt echipe se vor califica în faza cu eliminare directă.

Fiecare întâlnire va cuprinde două meciuri de simplu şi unul de dublu, iar fiecare echipă va putea fi compusă din maximum cinci jucători.

Învingătorii vor fi recompensaţi cu câte 750 de puncte, astfel că ATP Cup se va situa din acest punct de vedere după turneele de Grand Slam (2.000 de puncte pentru învingător) şi cele de categoria Masters (1.000 de puncte), dar înaintea celorlalte turnee din circuitul profesionist.





 
Similare
RECOMANDĂRI