Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ion Lazarenco va fi propus de Guvern la Premiul Nobel pentru Pace

Un cetăţean din Republica Moldova ar putea obţine Premiul Nobel pentru Pace. Înotătorul Ion Lazarenco este primul om de pe glob care a reuşit să traverseze înot cele şapte strâmtori, din prima încercare. El va fi propus de Guvernul Republicii Moldova la premiul Nobel, pentru că a reuşit să promoveze pacea şi unitatea în lume.

Premierul Republicii Moldova l-a felicitat pe Ion Lazarenco pentru realizările obţinute şi i-a acordat Diploma de Onoare a Guvernului. Şi pentru că Lazarenco a devenit un adevărat ambasador, premierul Pavel Filip i-a dăruit şi un tricolor.
 
Ion Lazarenco i-a povestit premierului despre experienţa sa şi momentele inedite din timpul traversării strâmtorilor. El a înotat în condiţii extreme, pe valuri puternice, lângă rechini, în ape aproape îngheţate şi curenţi puternici. Lazarenco a traversat Canalul de Nord, Strâmtoarea Cook, Canalul Molokai, Canalul Mânecii, Canalul Catalina, strâmtorile Tsugaru şi Gibraltar.
 
Premierul Pavel Filip a înaintat candidatura lui Ion Lazarenco pentru a fi decorat cu Ordinul Republicii. Înotătorul basarabean a fost declarat, trei ani la rând, „Cel mai bun înotător al Irlandei”. El este primul om de pe planetă care a traversat din prima încercare cele şapte strâmtori. În anul 2018, sportivul a fost desemnat „Omul Anului” de către Asociaţia Mondială de Înot în Ape Deschise.
Similare
RECOMANDĂRI