Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Irina Rângaci şi Mihaela Samoil se întorc acasă cu două medali de la Campionatul Mondial de lupte rezervat juniorilor

Rezultate excepţionale pentru sportivele din Republica Moldova la Campionatul Mondial de lupte rezervat juniorilor. Irina Rângaci a cucerit medalia de aur în limitele categoriei de 65 de kilograme, iar Mihaela Samoil a câştigat argintul la 53 de kilograme.

În finala mare, Rîngaci a învins-o pe indianca Bhateri, cu un scor categoric de 12 la 2. Irina Rîngaci a devenit campioană mondială la juniori chiar înainte de ziua ei de naştere. Pe 23 august, va împlini 20 de ani.

Aceasta este a treia medalie de aur cucerită de ea în acest an. Rîngaci a devenit campioană europeană la seniori şi campioană europeană la categoria până la 23 de ani. La Campionatul Mondial din Rusia, Mihaela Samoil a urcat pe treapta a doua a podiumului.

Basarabeanca a obţinut trei victorii consecutive, iar apoi în finala mare a cedat dramatic în faţa sportivei din Suedia, Emma Malmgren, scor 4 la 7. Este a doua medalie obţinută în acest an la un turneu international de Mihaela Samoil. La începutul lunii iulie, ea a cucerit bronzul la Campionatul European de juniori.  
Similare
RECOMANDĂRI