Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Jocurile Olimpice de iarnă s-au încheiat la Beijing cu un spectacol grandios

După mai bine de două săptămâni de întreceri sportive, Jocurile Olimpice de iarnă s-au încheiat la Beijing cu un spectacol grandios. Evenimentul s-a desfăşurat pe stadionul olimpic, numit şi "Coib de Pasărie". Spre deosebire de festivitatea de deschidere, delegaţiile au intrat în arenă împreună. Portdrapelul Republicii Moldova a fost biatlonista Alina Stremous.

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice a durat aproape două ore şi  a inclus momente artistice cu mesaje de armonie, optimism şi unitate. Beijing a scris istorie în acest an, devenind primul oraş care a găzduit atât Jocuri Olimpice de vară, cât şi de iarnă.

Republica Moldova a fost reprezentată la această competiţie de 5 sportivi. Doina Descalui a evoluat în proba de sanie, iar Pavel Magazeev, Maxim Makarov, Alina Stremous şi Alla Gylenko în proba de biatlon. Stremous a avut cea mai bună evoluţie din lot, reuşind să se claseze pe locul 10 la proba sprint şi locul 16 în cursa de urmărire.

De asemenea, biatlonistul Pavel Magazeev s-a clasat pe locul 26 în cursa individuală de 20 de kilometri. Şi Doina Descalui şi-a atins obiectivul, reuşind să aibă ajungă la finish la toate cele 3 coborâri.

La competiţia de la Beijing au participat aproape 3.000 de sportivi. Pe primul loc în clasamentul pe medalii s-a clasat Norvegia, cu 37 de medalii. Pe locul doi -  Germania, cu 27 de medalii, iar pe trei China, cu 15 medalii. Următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă va avea loc în 2026, în Italia. Până atunci, în 2024, se vor desfăşura Jocurile Olimpice de vară de la Paris.
Similare
RECOMANDĂRI