Jucătoarea cu tată român Emma Răducanu rescrie istoria tenisului. Este prima sportivă venită din calificări care se impune la US Open
Vizualizari:

Jucătoarea cu tată român Emma Răducanu rescrie istoria tenisului. Este prima sportivă venită din calificări care se impune la US Open

Emma Răducanu, jucătoare de tenis cu tată român, dar care reprezintă Marea Britanie, a învins-o pe Leylah Fernandez, scor 6-4, 6-3, şi a câştigat ediţia 2021 a US Open. Este prima sportivă din lume care a intrat în posesia unui trofeu de Mare Şlem fiind venită din calificări.

Emma Răducanu a început perfect finala de la US Open şi a câştigat primele două game-uri, al doilea pe serviciul advers. Leylah Fernandez a dat, însă, semne de revenire în game-ul trei, când a făcut rebreak-ul, confirmat în game-ul patru, pe care l-a câştigat şi a egalat la doi, scrie Digisport.

Au urmat alte cinci game-uri echilibrate, în care fiecare sportivă şi-a câştigat serviciul, dar Emma a reuşit să se desprindă decisiv la 5-4, când s-a impus pe serviciul advers, ceea ce i-a adus primul set.

Emma Răducanu a început şi setul doi cu game câştigat, însă ulterior Leylah Fernandez a trecut la controlul jocului şi s-a impus în următoarele două game-uri.

De la 2-2, însă, Emma Răducanu a revenit în control, a dominat categoric schimburile şi a câştigat următoarele trei game-uri. La 5-2, Leylah Fernandez a arătat că nu este dispusă să renunţe uşor la titlu şi a făcut un game solid, pe care l-a câştigat, după ce a salvat două mingi de turneu avute de Emma Răducanu. Următorul game a fost unul dintre cele mai tensionate ale partidei.

Leylah Fernandez se afla în control până la 30-40, când Emma Răducanu a avut nevoie de un time-out medical, pentru că sângera după ce s-a lovit cu genunchiul de suprafaţa de joc. Revenită după time-out, jucătoarea britanică a reuşit să salveze două mingi de break şi şi-a fructificat şansa de a câştiga meciul în stil de mare campioană, cu as.

Emma Răducanu s-a impus, astfel, în finala de la US Open cu Leylah Fernandez, 6-4, 6-3, şi a câştigat titlul la Flushing Meadows fără set cedat. Sportiva care reprezintă Marea Britanie, al cărei tată este român, a devenit primul jucător, indiferent de gen, care câştigă un turneu de Grand Slam în Era Open venind din calificări.

Similare
RECOMANDĂRI