Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat în turul doi la Roland Garros, după ce a trecut uşor de chinezoaica Lin Zhu

Jucătoarea română de tenis Irina Begu (28 ani, 116 WTA) s-a calificat fără probleme în runda a doua a turneului de la Roland Garros, marţi, după ce a dispus cu 6-1, 6-1 de chinezoaica Lin Zhu (25 de ani, 106 WTA). Românca avut nevoie de doar 58 de minute pentru a câştiga meciul.

Meciul a fost, practic, unul fără istoric, Begu dovedindu-se superioară la toate capitolele. Românca a avut 15-9 la mingile direct câştigătoare, Zhu făcând de două ori mai multe erori neforţate (21-10).

Intrată în meci cu break, Begu i-a cedat chinezoaicei Zhu doar trei puncte pe un prim serviciu cu eficacitate de 86 la sută ca să se distanţeze la 5-1.

Cu 42 de procente în plus la mingile luate cu returul, Begu a speculat dubla greşeală făcută de chinezoaica debutantă la Roland Garros ca să câştige manşa de început cu un singur ghem pierdut.

Fără să-i ofere nici măcar o minge de break adversarei de pe locul 106 mondial, Begu a luat şapte jocuri la rând ca să conducă cu 3-0 într-un set secund în care a irosit doar două mingi pe propriul serviciu.

Begu şi-a asigurat un cec de 87 de mii de euro şi 70 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe Karolina Muchova din Cehia, care a trecut de  Anett Kontaveit (Estonia), cap de serie numărul 17.

Acum trei ani, Irina Begu a ajuns în optimi, iar în 2018 a trecut două tururi în cel mai important turneu pe zgură din circuit.

Similare
RECOMANDĂRI