Judocanul Denis Vieru din R. Moldova a cucerit bronzul la turneul Grand Prix de la Budapesta
Sursa foto:moldpres.md Vizualizari:

Judocanul Denis Vieru din R. Moldova a cucerit bronzul la turneul Grand Prix de la Budapesta

Judocanul din Republica Moldova Denis Vieru (66 kg) a obţinut medalia de bronz la turneul internaţional Grand Prix. Competiţia s-a desfăşurat la Budapesta, Ungaria.

În disputa pentru bronz el l-a învins înainte de expirarea timpului regulamentar pe campionul Asiei în 2016, Alatnsukh Dovdon (Mongolia).  ”El l-a devansat în faza grupelor pe încă un judocan foarte valoros, belarusul Dzmitry Shershan, campion european în 2016. Păcat că în continuare i-a cedat unui sportiv care deocamdată nu a strălucit pe arena internaţională, Yarni Meanged (Israel). Oricum, locul trei ocupat este o performanţă”, a declarat de la Budapesta antrenorul lotului naţional, Veaceslav Bacal. ”Stăm aici până joi apoi plecăm la turneul Minsk Open (Belarus) unde vor participa încă cinci membri ai lotului naţional”, a precizat tehnicianul.

Încă doi judocani din Republica Moldova: Dorin Goţonoagă şi Nicon Zaboroşciuc, ambii la categoria de greutate până la 81 de kilograme, au evoluat la turneul din capitala Ungariei. Ei au învins în primele meciuri disputate, după care au suferit înfrângeri şi au fost eliminaţi din concurs. Victoriile repurtate le-au plusat în punctajul lor din clasamentul mondial câte 80 de puncte. Dorin Goţonoagă se situează în acest top pe locul 38, iar Nicon Zaboroşciuc – pe poziţia 55-a.

Denis Vieru a primit pentru locul trei ocupat la Budapesta 350 de puncte şi a urcat, graţie acestui fapt, de pe locul 18 pe poziţia a 15-a în ierarhia mondială. În 2018 el a mai devenit premiant la turneul internaţional Grand Prix de la Antalya (Turcia). Performerul este campion european de tineret, student la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport.

Similare
RECOMANDĂRI