Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La Chişinău există un singur club unde se practică tirul cu arcul tradiţional

Tirul cu arcul este un sport din ce în ce mai cunoscut în Republica Moldova. Cu toate acestea, când auzim cuvântul ,,arcaş", ne gândim, mai degrabă, la filmele cu Robin Hood şi nu la tradiţiile milenare.

În reportajul urmator va propunem sa aflăm mai multe despre pasiunea unor oameni pentru arcul tradiţional, utilizat şi de strămoşii noştri.

Înainte de a deveni un sport, tirul cu arcul a fost un mod de viaţă ce asigura existenţa strămoşilor noştri. Din cele mai vechi timpuri bărbaţii plecau la vânătoare cu arcul şi tolba cu săgeţi, pentru a-şi hrăni familiile. Acum această armă a devenit un sport şi o pasiune pentru tot mai mulţi tineri din Chişinău.

Arcul tradiţional nu înseamnă numai obiectul în sine, ci o pasiune pentru istorie, pentru obiceiurile şi ţinutele medievale. Este un gen de sport deosebit care, într-un final, devine un stil de viaţă pentru cei care-l practică.

De-a lungul istoriei, popoare din diverse epoci şi regiuni au folosit cu succes arcul, fiecare dintre ele având propriul specific. În funcţie de arcul pe care îl aveau, se alegea şi modelul de săgeţi.

Tirul cu arcul tradiţional nu este doar pentru bărbaţi. În  clubul din Chişinău se regăsesc şi multe femei pasionate de acest sport.

În Republica Moldova sunt aproximativ 50 de sportivi care practica tirul cu arcul traditional.
 
Similare
RECOMANDĂRI