Lotul naţional de judo a efectuat un cantonament în Austria
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Lotul naţional de judo a efectuat un cantonament în Austria

Lotul naţional de judo masculin a revenit astăzi în Republica Moldova din Austria unde a efectuat timp de nouă zile un cantonament în localitatea montană Mittersill.

„A fost o pregătire de zile mari, aş spune chiar de aur, pentru că în pofida timpului neprielnic (zăpezile abundente) am beneficiat de condiţii ideale de antrenament. În localitatea respectivă au venit circa 1100 de sportivi din diferite ţări cu tradiţii frumoase în judo: Japonia, Franţa, Rusia…”, a declarat pentru Moldpres antrenorul lotului naţional Veaceslav Bacal.

În cantonamentul din Austria s-au aflat Denis Vieru, Nicon Zaboroşciuc, Dorin Goţonoagă, Vadim Bunescu, Victor Sterpu, Nicolae Marchitan, Adelin Rusu ş.a. - în total nouă judocani.

Potrivit lui Veaceslav Bacal, programul competiţional din anul curent include participarea la patru turnee din seria Grand Slam. „Intenţionăm să participăm la marile turnee internaţionale de la Paris, Dusseldorf, Ekaterinburg şi Baku. Dorim să obţinem la ele punctaj maxim, fapt ce ne-ar permite să intrăm în posesia biletelor de acreditare la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020). Acesta-i principalul obiectiv stabilit pentru anul curent. De asemenea, vom participa la Jocurile Olimpice Europene (Minsk) din vara acestui an, unde de asemenea dorim să avem evoluţii meritorii”, a adăugat tehnicianul.

Cantonamentul recent a fost primul efectuat anul curent. Următorul se va desfăşura la Antalya (Turcia).

Cel mai bine situat în clasamentul mondial în prezent este Denis Vieru (locul 15). Ceilalţi membri ai lotului naţional se situează în ierarhie pe următoarele locuri: Dorin Goţonoagă (81 kg) – poziţia a 43-a, Victor Sterpu (73 kg) – treapta a 56-a, Vadim Bunescu (66 kg) – locul 79. „Obiectivul nostru este ca doi-trei dintre ei să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020)”, a spus secretarul general al Federaţiei Moldoveneşti de Judo, Valeriu Duminică.

La Olimpiadă sunt admişi cei mai buni 32 de sportivi de pe mapamond în fiecare categorie de greutate. La fiecare categorie sunt luate în calcul rezultatele a circa 500 de judocani din lume, transmite Moldpres.

Similare
RECOMANDĂRI