Lotul naţional de judo a plecat la Campionatul Mondial din Azerbaidjan
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Lotul naţional de judo a plecat la Campionatul Mondial din Azerbaidjan

Echipa naţională de judo masculin a plecat astăzi la Campionatul Mondial, care se va desfăşura la Baku, Azerbaidjan, în perioada 20-27 septembrie.

Din lotul însoţit de secretarul general al federaţiei naţionale de profil, Valeriu Duminică, fac parte şase sportivi. „Ar fi frumos să revenim acasă cu o medalie. Şansele cele mai mari, în acest sens, le legăm de evoluţiile lui Denis Vieru (66 kg) şi Dorin Goţonoagă (81 kg). Evoluarea lor va depinde, într-o anumită măsură, şi de tragerea la  sorţi. Sperăm să fie favorabilă”, a declarat Valeriu Duminică în ajunul deplasării, în cadrul unei conferinţe de presă.

Echipa s-a pregătit înainte de deplasarea la campionat sub îndrumarea antrenorului Veaceslav Bacal timp de aproximativ două săptămâni la baza sportivă de la Cocieri (Dubăsari).

Denis Vieru este campion european Under-21, iar Dorin Goţonoagă este campion european Under-23. În 2018 ei au devenit premianţi la turneele internaţionale de la Antalya, Budapesta, Praga şi Belgrad.

Trei judocani din Republica Moldova au cucerit până în prezent medalii la Mondiale. Victor Bivol (65 kg) a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere la ediţia desfăşurată la Paris (1997). Victor Florescu (90 kg) a devenit vicecampion mondial la Birmingham (1999), iar Sergiu Toma (81 kg) a cucerit bronzul la Mondialele din 2011 (Paris), scrie Moldpres.

Similare
RECOMANDĂRI