Luptătoarea Anastasia Nichita va concura pentru clubul Haryana Hammers în campionatul Indiei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Luptătoarea Anastasia Nichita va concura pentru clubul Haryana Hammers în campionatul Indiei

Campioana mondială şi europeană printre tineret, luptătoarea de stil liber Anastasia Nichita va pleca mâine, 12 ianuarie, în India pentru a evolua în campionatul acestei ţări.

Anastasia Nichita, în vârstă de 19 ani, (57 kg) şi antrenorul ei Tudor Cârlan au semnat un contract cu clubul Haryana Hammers din New Delhi, care evoluează în Pro Wrestling League (India), precizează Moldpres.

La competiţie vor evolua inclusiv premiante la Jocurile Olimpice. Competiţia pe echipe, la care vor participa şase cluburi, va dura trei săptămâni. Luptele vor începe pe 14 ianuarie.

Anastasia Nichita, originară din Tătăreşti, raionul Străşeni, studentă la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport, este cea mai bună luptătoare din Republica Moldova.  Anul trecut ea a devenit campioană mondială Under-20 şi Under-23, campioană europeană de junioare, vicecampioană europeană Under-23. Potrivit antrenorului ei, Tudor Cârlan, sportiva ar putea să obţină şi un bilet de acreditare la Jocurile Olimpice de la Tokyo (Japonia, 2020).

Campionatul Indiei reprezintă pentru luptătoarea din R. Moldova o etapă de pregătire către Europenele de tineret Under 23, programate în perioada 4-10 martie în Serbia. Acum o lună, Anastasia Nichita a fost premiată cu trofeul „Talentul anului 2018” de către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, transmite IPN.

La clubul Haryana Hammers sunt legitimaţi încă trei sportivi de peste hotare: Tetiana Omelchenko (62 kg, Azerbaidjan), Ali Shabanov (86 kg, Belarus) şi Oleksandr Khotsianivskyi (125 kg, Ucraina).

Similare
RECOMANDĂRI