Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Luptătorii din Republica Moldova au ratat la limită prima şansă de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Luptătorii din Republica Moldova au ratat la limită prima şansă de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Au obţinut 4 medalii de bronz la turneul European de la Budapesta, în urma căruia doar finaliştii s-au calificat la Olimpiada din vară. Atleţii basarabeni mai o şansă de calificare, între 6 şi 9 mai, la turneul mondial de la Sofia, la care vor fi puse în joc ultimele două locuri pentru fiecare categorie de greutate.

Luptătoarele din Republica Moldova au fost la un singur pas de a se califica la Jocurile Olimpice. În categoria de greutate de 53 de kilograme, Iulia Leorda a ajuns în semifinale, dar a cedat în faţa sportivei din Belarus, Vanesa Kaladzinskaya. Ulterior, în lupta pentru medalia de bronz, ea a învins-o pe Leyla Gurbanova din Azerbaidjan. În categoria de 62 kilograme, şi Mariana Cherdivară Eşanu avea nevoie de o singură o victorie pentru a se califica la Olimpiadă. S-a repetat însă acelaşi scenariu: a cedat în semifinale în faţa Irynei Koliadenko din Ucraina, iar apoi în lupta pentru bronz, a învins-o pe Maryia Mamashuk din Belarus. Cu o medalie de bronz s-a ales şi Irina Rângaci în categoria de greutate 68 de kolograme. Ea a învins-o fără probleme pe Elis Manolova din Azerbaidjan.

În concursul masculin, cel mai aproape de Olimpiada de la Tokyo a fost luptătorul de stil greco-roman Donior Islamov. Basarabeanul a cedat în semifinale în faţa campionului mondial din 2016, ungurul Balint Korpasi. Islamov va lupta în această seară pentru medalia de bronz.
În competiţia de lupte libere, Piotr Ianulov a urcat pe treapta a treia a podiumului în categoria de greutate de 86 de kilograme, după ce l-a învins în ultimele secunde pe bulgarul Akhmed Magamaev.

Până acum, o singură luptătoare din Republica Moldova este calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Este vorba de Anastasia Nichita, care evoluează în categoria de greutate de 57 de kilograme. Ultimele speranţe de calificare ale celorlaţi luptători basarabeni sunt legate de evoluţia de la turneul mondial de la Sofia din 6 mai, când vor trebui să obţină unul dintre primele două locuri.
Similare
RECOMANDĂRI