Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Marin Robu, vicecampion european

Un nou succes pentru Republica Moldova la Campionatul European de haltere de la Moscova. Marin Robu a devenit vicecampion european în categoria de greutate de 73 de kilograme. Este cea mai mare performanţă înregistrată la seniori de sportivul de doar 21 de ani.

La proba smuls, Marin Robu a cucerit medalia de argint, după ce a ridicat 156 de kilograme. La proba aruncat, halterofilul basarabean s-a clasat pe locul 4, ridicând 183 de kilograme. Cu un total de 339 de kilograme, Robu a cucerit argintul la general şi a devenit în premieră vicecampion european la seniori. Atletul basarabean a fost depăşit la categoria de 73 de kilograme doar de turcul Daniyar Ismayilov.

MARIN ROBU, halterofil: Da, mă aşteptam la o medalie. M-am pregătit foarte mult de această competiţie. Puteam să aduc şi aurul, dar din cauza unei greşeli tehnice am ratat şansa să iau medalia de aur.

Marin Robu este al doilea halterofil din Republica Moldova care a urcat pe podium la competiţia de la Moscova. Acum câteva zile, Daniel Lungu, a câştigat medalia de aur la smuls, în categoria de greutate de 55 de kilograme. La competiţia din Rusia participă încă patru sportivi basarabeni. Este vorba de Tudor Bratu, Artiom Griţenco, Elena Cîlcic şi Natalia Prişcepa, care a intrat astăzi în concurs.
Similare
RECOMANDĂRI