Medicii din Tokyo cer anularea Jocurilor Olimpice: Sistemul sanitar nu va face faţă unui nou val de Covid
Vizualizari:

Medicii din Tokyo cer anularea Jocurilor Olimpice: Sistemul sanitar nu va face faţă unui nou val de Covid

Medicii japonezi cer anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, după ce ţara a înregistrat o creştere a numărului de cazuri de coronavirus, spitalele sunt pline, iar sistemul medical este copleşit. Japonia ar trebui să găzduiască evenimentul în perioada 23 iulie - 8 august 2021.

O organizaţie medicală din Japonia s-a alăturat campaniei iniţiate de populaţia niponă, cu scopul anulării Jocurilor Olimpice de la Tokyo, spunând că spitalele sunt deja pline, iar ţara se luptă cu creşterea infectărilor cu Covid-19, relatează Reuters, potrivit Digi24.

Scrisoare deschisă a medicilor pentru anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Cele aproximativ 6.000 de cadre medicale care fac parte din Asociaţia Medicilor din Tokyo spun că unităţile medicale nu mai au locuri, care oricum au fost suplimentate pe fondul creşterii numărului de pacienţi care cer ajutor specializat. În acest sens, medicii au decis să ceară public autorităţilor locale să intervină şi să convingă Comitetul Olimpic Internaţional să anuleze desfăşurarea Jocurilor şi anul acesta.

"Cerem cu tărie ca autorităţile să convingă CIO (Comitetul Olimpic Internaţional) că organizarea olimpiadei este dificilă şi să obţină decizia de anulare a Jocurilor", a declarat asociaţia într-o scrisoare deschisă din 14 mai, adresată primului ministru Yoshihide Suga.

Cererea medicilor a fost făcută şi pe fondul lipsei de personal medical. Aceştia susţin că sistemul sanitar nu poate face faţă unui nou val al pandemiei. Guvernul a extins pentru a treia oară starea de urgenţă în Tokyo şi alte câteva prefecturi, până pe 31 mai, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Premierul Japoniei susţine că JO pot fi organizate în siguranţă

Alţi experţi în sănătate şi grupuri medicale japoneze şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la olimpiadă, în timp ce o petiţie online, prin care se solicită anularea Jocurilor, a fost semnată de sute de mii de oameni.

Japonia a reuşit să evite o răspândire masivă a virusului, în comparaţie cu alte naţiuni, dar guvernul a fost criticat puternic pentru campania de vaccinare prea lentă.

Doar aproximativ 3,5% din populaţia de aproximativ 126 de milioane a fost vaccinată, mai scriu sursele citate.

Totuşi, primul ministru Suga spune că Japonia poate găzdui Jocurile Olimpice în siguranţă, atât timp cât se vor respecta măsurile adecvate de izolare a COVID-19.

Mai multe tabere de pregătire preolimpică, planificate a avea loc în Japonia, inclusiv una pentru echipa de atletism a Statelor Unite, au fost anulate, iar sportivii şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la Jocurile care au loc în mijlocul unei pandemii globale.

Numărul de cazuri COVID-19 la nivel naţional, în Japonia, a scăzut la 3.680 luni, cel mai scăzut nivel din 26 aprilie, potrivit radioului public NHK, dar numărul cazurilor grave a atins un nivel record de 1.235, a declarat marţi ministerul nipon al sănătăţii.

Similare
RECOMANDĂRI