Simona Halep şi perechea Irina Bara/Mihaela Buzărnescu, în sferturi la Roland Garros
Sursa foto:Turneul de la Roland Garros Vizualizari:

Simona Halep şi perechea Irina Bara/Mihaela Buzărnescu, în sferturi la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat fără emoţii în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, al doilea de Grand Slam al anului, după ce a învins-o pe belgianca Elise Mertens, cap de serie numărul 16, cu 6-2, 6-1. Şi perechea Irina Bara/Mihaela Buzărnescu s-a calificat în sferturile turneului, după ce a trecut de americancele Jennifer Brady şi Vania King cu scorul de 6-4, 6-3.

Halep (26 de ani), finalistă anul trecut la Paris şi principala favorită, a încheiat conturile după doar 59 de minute cu numărul 16 mondial (22 ani).

Mertens a condus cu 1-0, dar Halep a presat continuu, desprinzându-se rapid în primul set la 3-1. Belgianca a mai reuşit să ia un ghem (3-2), însă Halep nu i-a lăsat nicio şansă şi a încheiat cu 6-2, după 36 de minute. 

Actul secund a fost dominat şi mai clar de româncă (6-1), Simona reuşind chiar două break-uri la zero. 

Halep a avut un as în acest meci, a comis o dublă greşeală, a avut procentaje remarcabile la punctele reuşite cu ambele servicii (63% la primul, 70% la al doilea), a adunat 16 winners şi a comis 13 erori neforţate. Mertens a reuşit un as, a comis 4 duble greşeli, procentajele sale la serviciu fiind mai mult decât modeste (48% la primul, 28% la al doilea), a reuşit 13 mingi direct câştigătoare şi a contabilizat 22 de erori neprovocate. 

Halep a câştigat şi prima sa partidă cu Mertens, la Madrid, în turul al doilea, cu 6-0, 6-3 (în niciunul din meciuri belgianca nu a luat mai mult de trei ghemuri). 

Românca şi-a asigurat un cec de 380.000 euro şi 430 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe învingătoarea dintre Angelique Kerber (Germania), cap de serie numărul 12, şi Caroline Garcia (Franţa), a şaptea favorită.

Perechea română alcătuită din Irina Maria Bara şi Mihaela Buzărnescu s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale probei feminine de dublu la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Şlem al anului, după 6-4, 6-3 cu americancele Jennifer Brady/Vania King.

Bara şi Buzărnescu s-au impus după o oră şi 28 de minute şi au realizat o performanţă în premieră pentru carierele lor. Buzărnescu reuşise să ajungă până în optimile probei de simplu la prima sa participare pe tabloul principal la Openul Franţei. 

Americancele au început mai bine şi au condus cu 2-0, dar Bara şi Buzărnescu au revenit şi au egalat, 2-2. La 3-3, româncele au reuşit un break decisiv, după care s-au impus cu 6-4 în primul set. 

În actul secund, Brady şi King au câştigat primul ghem, dar apoi au urmat trei adjudecate de românce, ultimul după ce au salvat cinci mingi de break. Bara şi Buzărnescu au încheiat setul cu un ghem câştigat contra serviciului, pentru 6-3. 

De remarcat că Brady şi King au fructificat doar una din cele opt şanse de break avute.

Bara şi Buzărnescu şi-au asigurat un cec de 76.000 de euro şi 430 de puncte WTA la dublu. Următoarele adversare vor fi Hao-Ching Chan (Taiwan)/Zhaoxuan Yang (China), favoritele numărul opt, care în optimi au trecut cu 6-2, 6-4 de perechea româno-spaniolă Sorana Cîrstea/Sara Sorribes Tormo.

Similare
RECOMANDĂRI