Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mircea Lucescu, antrenor la Dinamo Kiev

Veste surprinzătoare în lumea fotbalului. Antrenorul român Mircea Lucescu a semnat astăzi cu Dinamo Kiev, principala sa rivală în perioada 2004-2016, când antrena formaţia Şahtior Doneţk. Alături de Lucescu, la Dinamo ar putea veni şi fostul antrenor al naţionalei Republicii Moldova, Alexandru Spiridon.

După 4 ani, Mircea Lucescu se întoarce în campionatul Ucrainei, unde a scris istorie cu Şahtior Doneţk. El a ajuns la o înţelegere cu preşedintele clubului Dinamo Kiev, Igor Surkis. Faimosul antrenor român a semnat un contract valabil pe 2 ani, cu posibilitatea de prelungire pe încă un sezon şi va avea un salariu anual de 3 milioane de euro.

IGOR SURKIS, preşedinte Dinamo Kiev: „Vi-l prezint pe Mircea Lucescu, după părerea mea unul dintre cei mai buni antrenori din lume. Sper că, odată cu sosirea lui, va avea loc o renaştere a tradiţiei la Dinamo Kiev şi vom câştiga multe trofee”.

MIRCEA LUCESCU, antrenor Dinamo Kiev:  „Sunt foarte mulţumit că am venit la un club cu tradiţii deosebite la nivel euroean şi mondial. Cu jucători talentaţi. Sunt convins că ceea ce voi face aici, munca pe care o voi depune cu toţi cei care mă înconjoară va fi placul suporterilor şi preşedintelui clubului”.

Cel mai probabil, antrenorul român va fi ajutat la Kiev de fostul său secund de la Şahtior şi fostul selecţioner al Republicii Moldova, Alexandru Spridon. Mircea Lucescu, care va împlini 75 de ani peste o săptămână, a cucerit 22 de trofee în Ucraina cu Şahtior între 2004 şi 2016, între care opt titluri de campioană şi o Cupă UEFA.
Similare
RECOMANDĂRI