Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Nicolae Juravschi, reales preşedinte al Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv din Republica Moldova

Nicolae Juravschi a fost reales pentru a cincea oară consecutiv în funcţia de preşedinte al Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv din Republica Moldova. El obţinut mult mai multe voturi decât contracandidatul său Ivan Gheorghiu, fost secretar de stat în domeniul sportului, la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. Dezbaterile de la şedinţa adunării generale a Comitetului Olimpic au durat aproape 5 ore şi nu s-au lăsat fără scandal.

Nicolae Juravschi, care conduce Comitetului Naţional Olimpic de 20 de ani a fost susţinut de 118 membri cu drept de vot, în timp ce contracandidatul său Ivan Gheorghiu a obţinut doar 32 de voturi.

IVAN GHEORGHIU, candidat la funcţia de preşedinte a CNOS: „Trebuie de schimbat timpul cât să se afle un preşedinte în funcţie. În toată lumea sunt două mandate. S-o schimbat şi la Comitetul Internaţiona Olimpic s-au schimbat preşedinţii, la noi s-au schimbat atâţia preşedinţi, dvs tot acolo staţi.”

NICOLAE PIATAC, fost vicepreşedinte al Comitetului Olimpic: „Domnul Gheorghiu, iar duceţi lumea în eroare, de ce spuneţi 2 cicluri şi gata. Dacă vreţi să deveniţi preşedinte, citiţi statutul, ce duceţi lume în eroare.”

Nicolae Juravschi a spus că era sigur că va câştiga alegerile.
NICOLAE JURAVSCHI, preşedinte, Comitetul Naţional Olimpic: „Ştiam că voi câştiga, pentru că ştiu adevărul. Eu am impresia că băieţii au făcut o greşeală cu filemele astea făcute pe la Leningrad, Moscova. A fost o metodă mai puţin sportivă. Pentru mine un pic e jignitor, oi fi eu nu cel mai bun om în ţara asta,  dar până la urmă este o experienţă, un nume, pe care noi cei din sport trebuie să-l respectăm.”

IVAN GHEORGHIU, candidat la funcţia de preşedinte a CNOS: „Nu am treabă cu domnul Juravschi, pe mine nu mă deranjează persoana domnului Juravschi. Eu vreau lucrurile să se schimbe spre bine, dar cu această persoană la conducere, lucrurile vor stagna încă 3 ani.”

Nicolae Juravschi este preşedinte al Comitetului Naţional Olimpic din anul 2001. De atunci, a fost implicat în mai multe scandaluri. Unul de rezonanţă a fost cel legat de vânzarea unui teren de lânga ambasada SUA, primit de la stat şi destinat pentru construcţia unui sediu al Comitetului Olimpic.
Similare
RECOMANDĂRI