O jucătoare de tenis din Rusia, arestată la Roland Garros! Este acuzată de trucarea unui meci la turneul de Grand Şlam
Vizualizari:

O jucătoare de tenis din Rusia, arestată la Roland Garros! Este acuzată de trucarea unui meci la turneul de Grand Şlam

Rusoaica Yana Sizikova (26 de ani) a fost reţinută de autorităţile franceze imediat după încheierea meciului din primul tur al probei de dublu, pierdut alături de compatrioata sa, Ekaterina Alexandrova, în faţa perechii Tomljanovic/Sanders, 1-6, 1-6.

Sportiva din Rusia este în centrul unei anchete care vizează implicarea sa într-un "blat", la meciul din ediţia trecută de la Roland Garros, Patricia Ţig/Andreea Mitu - Madison Brengle/Yana Sizikova, 7-6, 6-4. A 101-a jucătoare a lumii la dublu este acuzată că nu şi-ar fi apărat corect şansele în game-ul cinci din setul doi. Sume uriaşe ar fi fost pariate pe victoria româncelor în acel joc.

Rusoaica este acuzată de "escrocherie în grup organizat" şi "corupţie sportivă activă şi pasivă", potrivit Le Parisien. Aceeaşi sursă scrie că agenţii de poliţie s-au lovit de opoziţia agenţilor serviciului de securitate în momentul arestării Yanei Sizikova, a cărei cameră de hotel a fost percheziţionată.

Partida din primul tur al ediţiei precedente de la Roland Garros a intrat în atenţia autorităţilor franceze din cauza jocului prestat de Sizikova în game-ul cinci din setul doi. Aflată la serviciu, jucătoarea din Rusia a făcut două duble greşeli şi a ratat o minge care părea destul de uşoară.

Româncele Mitu şi Ţig au câştigat acel game, iar câţiva pariori şi-ar fi rotunjit conturile cu câteva zeci de mii de euro.

Aflată în prezent pe locul 765 mondial la simplu, Iana Sizikova este prezentă în circuit mai ales la dublu, unde a cucerit singurul său titlu din carieră la Lausanne, în 2019, alături de compatrioata sa Anastasia Potapova, informează Agerpres.

Similare
RECOMANDĂRI