Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Obiectivele şi speranţele atleţilor din Republica Moldova pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Sunt zile numărate pâna la inceperea jocurilor olimpice de la Tokio iar Republica Moldova are 12 sportivi calificaţi. Fraţii Serghei şi Zalina Marghiev sunt cei mai experimentaţi atleţi din lot. Pentru Serghei va fi a treia Olimpiadă, iar pentru Zalina, cea de a 4-a.

Fraţii Marghiev au ca obiectiv finala turneului de aruncare a ciocanului, pentru a se bate pentru medalii. Pentru aceasta au muncit în ultimii cinci ani.

ZALINA PETRIVSKAIA MARGHIEV, atletă: „Primul pas pe care trebuie să-l facem este să ne calificăm în finala mare. Mai departe când o să fim nemijlocit în sector, atunci deja o să vedem ce o să fie mai departe. Din partea noastră am depus tot efortul şi îl depunem în continuare ca să avem rezultate frumoase, dar să vă spun că mâine am să vin cu 10 medalii, n-am s-o fac, pentru că toţi sportivii care se duc la Jocurile Olimpice, se duc după medalii”.

SERGHEI MARGHIEV, atlet: „Pentru noi este ca scop să trecem calificarea, să nimerim în primii 12 şi după aia în finala mare, în primii 8 şi deja după, cum va decide Domnul aşa şi va fi. Sportul e sport, poate să se întâmple foarte multe şi vom spera ca în ziua ceea totul va fi bine.

Soslan Marghiev, tatăl dar şi antrenorul celor doi, speră că rezultatele de la Tokio vor fi mai bune ca la Olimpiadele anterioare. În 2016, la Rio, Serghei a fost în primii 10, iar Zalina s-a clasat pe 5.

SOSLAN MARGHIEV, antrenor: „Despre rezultate vom vorbi deja după competiţie, dar sperăm la ce e mai bun. MUSCA Important e să nu evoluăm mai rău de cât la Rio”

ZALINA PETRIVSKAIA MARGHIEV, atletă: „De fiecare dată îs emoţii pentru că vine toată lumea. E ceva frumos, e ceva diferit de Campionatul European, Campionatul Mondial sau alt turneu internaţional. Pentru că îs toate probele şi de fiecare dată când mă calific este o fericire pentru mine”.

Până la Olimpiadă, Serghei şi Zalina Marghiev vor participa la Europenele pe echipe din Cipru, apoi la Balcaniada de la Belgrad.

SERGHEI MARGHIEV, atlet: „Aceste turnee vor arăta starea în care ne aflăm acum şi cât de mult am crescut. Asupra la ce trebuie să mai muncim ca să aducem starea fizică la cel mai înalt nivel”.

Republica Moldova are până acum 12 sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dintre care 5 la atletism.
 
Similare
RECOMANDĂRI