Patru chişinăuieni, campioni ai României la şah pe echipe
Sursa foto:Foto simbol Vizualizari:

Patru chişinăuieni, campioni ai României la şah pe echipe

Marii maeştri internaţionali la şah, Viorel Iordăchescu, Dumitru Svetuşchin, Vladislav Nevednicii şi Irina Bulmaga, originari din Chişinău, care reprezintă România pe arena internaţională, au devenit campioni în concursul pe echipe, evoluând pentru clubul Poli Aqua Carpatica Iaşi.

Superliga campionatului naţional pe echipe s-a desfăşurat în perioada 24 noiembrie-2 decembrie la staţiunea Sovata.

Dumitru Svetuşchin a obţinut cel mai bun rezultat printre coechipieri – 7 puncte din 8 posibile cu performanţa ELO egală cu 2774 puncte.

Viorel Iordăchescu şi Vladislav Nevidnicii au acumulat câte 6.5 puncte fiecare, contribuind, de asemenea, la obţinerea victoriei.

„Sunt bucuros. Încerc un sentiment de mândrie şi pentru evoluţia în campionat a chişinăuianului Andrei Macovei, care cu 6 puncte din 9 posibile a îndeplinit primul normativ de mare maestru”, a declarat pentru mass-media Dumitru Svetuşchin.

Echipa feminină a clubului Poli Aqua Carpatica Iaşi, la care este legitimată Irina Bulmaga, a cucerit al patrulea an consecutiv titlul de campioană.

În lista performanţelor înregistrate de şahiştii din Republica Moldova mai figurează îndeplinirea a celei de-a doua norme de maestru internaţional de Ivan Sciţco (15 ani) la Olimpiada Mondială de juniori de la Konya (Turcia) şi de Nichita Morozov (17 ani) la turneele Lorca Open şi Roquetas del Mar Open (Spania). Cel mai bun şahist al Republicii Moldova este marele maestru Viorel Bologan. Viorel Iordăchescu ocupă locul doi în acest top, iar Dumitru Svetuşchin este clasat pe poziţia a treia.

Similare
RECOMANDĂRI