Radu Albot a fost învins la US Open de Alexander Zverev, locul 6 mondial
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Radu Albot a fost învins la US Open de Alexander Zverev, locul 6 mondial

Tenismanul moldovean Radu Albot (29 de ani) i-a cedat marţi, 27 august, în cinci seturi (1-6,3-6,6-3,6-4,2-6) în turul inaugural la turneul de Mare Slam US Open lui Alexander Zverev (Germania).

El s-a acomodat greu cu stilul de joc al adversarului în primul set, a echilibrat puţin jocul în al doilea şi a învins în următoarele două seturi graţie unei concentrări exemplare. În ultimul set nu a mai avut forţe să joace la egal cu numărul 6 mondial. Cea mai bună clasare a tenismanului moldovean în ierarhia mondială este locul 39 anul curent. ”Îmi doresc mult ca la finele anului să fiu în Top-50 mondial”, a declarat el într-un interviu acordat în exclusivitate agenţiei Moldpres.

Partida a durat trei ore şi 10 minute.

Radu Albot a fost eliminat în actualul sezon în runda a doua la Australian Open şi Roland Garros. În 2017 a promovat până în runda a treia la US Open.

Actualul sezon este cel mai de succes din cariera jucătorului nostru. În luna februarie, el a câştigat primul său turneu ATP, Delray Beach Open din Statele Unite ale Americii.

Radu Albot s-a calificat anul trecut în semifinala turneului de Mare Slam de la US Open, proba dublu, şi în turul trei la Wimbledon, la individual. Radu Albot  este campion european Under-16, câştigător la 14 turnee din seria Futures, individual, şi 12 la dublu, învingător la 14 turnee din seria ATP Challenger Tour, simplu, şi 15 la dublu. S-a clasat pe primul loc la turneele ATP Istanbul Open şi Kremlin Cup (2015), jucând în pereche cu Dusan Lajovic (Serbia) şi Frantişek Cermak (Cehia).

Similare
RECOMANDĂRI