Renumitul ciclist Chris Froome a picat testul de dopaj
Sursa foto:cnn Vizualizari:

Renumitul ciclist Chris Froome a picat testul de dopaj

Chris Froome, ciclistul cu cele mai bune performane în ultimii ani, a eşuat la un test de doping într-una dintre cele mai prestigioase curse sportive la începutul acestui an.

Potrivit testelor, campionul cvadriplu al Tour de France, Froome, care a evoluat pentru echipa Sky, avea o concentraţie dublă faţă de normă a salbutamolului în urină.

Analiza a fost efectuată la 7 septembrie în timpul Vueltei spaniole, pe care britanicul a câştigat-o într-un final.

Într-o declaraţie, Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI), a afirmat că britanicul a fost informat despre o "descoperire analitică adversă (AAF)" pe 20 septembrie şi că o analiză a eşantionului B a confirmat rezultatele exerciţiului de probă ale sportivului.

Froome, cel mai de succes biciclist din Marea Britanie, care a câştigat al patrulea tur al Franţei în iulie, a declarat: "Este bine cunoscut că am astmă şi ştiu exact care sunt regulile”. Sportivul a adăugat că ia medicamente în strictă conformitate cu recomandările medicilor.

UCI a declarat că Froome nu a fost suspendat, dar a cerut mai multe detalii de la echipa Sky şi investighează cazul în conformitate cu normele anti-doping ale organizaţiei, relatează CNN.
Similare
RECOMANDĂRI