Retras din campionatul de fotbal al Republicii Moldova, clubul Zimbru Chişinău a primit licenţa „A”
Vizualizari:

Retras din campionatul de fotbal al Republicii Moldova, clubul Zimbru Chişinău a primit licenţa „A”

Echipei de fotbal Zimbru Chişinău i-a fost acordată joi licenţa ”A”, iar formaţiilor Milsami Orhei şi Petrocub Hânceşti – licenţa naţională de către Organul de apel al sistemului de licenţiere a cluburilor de fotbal de la Federaţia Moldovenească de Fotbal.

Aceasta semnifică participarea în campionatele naţionale ale Diviziei A. Anterior, clubul de fotbal Zimbru Chişinău a anunţat retragerea formaţiilor sale din toate diviziile campionatelor naţionale din cauza situaţiei financiare precare.

„Am acumulat multe datorii. Nicolae Ciornîi, patronul clubului, nu mai este în stare de unul singur să întreţină echipele”, a declarat pentru mass-media directorul sportiv al clubului Sevastian Botnari.

Zimbru Chişinău deţine opt titluri de campioană naţională, şase de posesoare a Cupei Moldovei şi a cucerit o Supercupă a Moldovei.

Ea a constituit mulţi ani nucleul echipei naţionale şi este singura care a participat la toate campionatele naţionale după proclamarea independenţei ţării. Un grup de componenţi ai clubului - Alexandru Spiridon (1992), Alexandru Kurtean (1993), Serghei Cleşenco (1994), Ion Testemiţanu (1995, 1997), Serghei Epureanu (1999), Boris Cebotari (2002) - au fost desemnaţi cei mai buni jucători ai anului, scrie moldpres.

Similare
RECOMANDĂRI