România a câştigat 56 de medalii la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Abu Dhabi 2019
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

România a câştigat 56 de medalii la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Abu Dhabi 2019

Echipa Special Olympics România, formată din 34 de sportivi a participat, în perioada 15-21 martie, la cel mai important eveniment sportiv mondial dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Abu Dhabi 2019.

Sportivii români au participat la opt discipline sportive: atletism, bocce, gimnastică artistică, înot, judo, patinaj role, tenis de câmp, tenis de masă şi au câştigat 56 de medalii (17 de aur, 18 de argint, 21 de bronz).

La Abu Dhabi, România a participat pentru prima dată la trei sporturi: patinaj role, judo, tenis de câmp şi a obţinut 11 medalii, dintre care 2 de aur. 

La ediţia 2019 au fost înscrişi 7.500 de sportivi din peste 190 de ţări care au concurat la 24 de discipline sportive.

În 2015, la Los Angeles, sportivii români au câştigat 21 de medalii la şapte discipline sportive.

Special Olympics este o mişcare globală care valorifică potenţialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilităţi intelectuale să fie acceptate şi implicate ca membri activi ai comunităţilor din care fac parte, pentru a crea o societate respectată şi incluzivă pentru noi toţi. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate şi educaţie, Special Olympics luptă împotriva pasivităţii, nedreptăţii şi intoleranţei. În România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 27.000 de copii, tineri şi adulţi cu dizabilităţi intelectuale să fie cetăţeni activi ai comunităţii.

Similare
RECOMANDĂRI