România îşi va afla adversarele din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo în data de 21 aprilie
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

România îşi va afla adversarele din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo în data de 21 aprilie

Selecţionata României îşi va afla adversarele de la turneul masculin de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo pe 21 aprilie, când va avea loc tragerea la sorţi, la sediul FIFA de la Zurich, a confirmat luni forul fotbalistic mondial, citat de Agerpres.

Alături de România şi-au mai asigurat până acum calificarea la JO 2020 alte 13 echipe: Franţa, Spania, Germania, Argentina, Brazilia, Arabia Saudită, Australia, Cote d'Ivoire, Egipt, Coreea de Sud, Japonia, Noua Zeelandă şi Africa de Sud.

Ultimele două bilete pentru turneul olimpic din Japonia vor fi atribuite în cadrul turneului de calificare al Zonei CONCACAF, care se desfăşoară în prezent în Mexic, cu participarea selecţionatei ţării gazdă şi echipelor SUA, Costa Rica, Republica Dominicană, Honduras, Canada, El Salvador şi Haiti.

Cele 16 echipe calificate la JO 2020 vor fi repartizate în patru grupe a câte patru echipe, primele două clasate calificându-se în sferturile de finală.

În ceea ce priveşte turneul olimpic feminin de fotbal, sunt cunoscute deja 10 dintre cele 12 selecţionate participante: Zambia, Australia, Japonia, Marea Britanie, Olanda, Suedia, Canada, SUA, Noua Zeelandă şi Brazilia.

FIFA reaminteşte că, în funcţie de evoluţia pandemiei, Camerunul va disputa barajul intercontinental cu Chile, a doua clasată în America de Sud, pe 10 şi 13 aprilie, în Turcia.

De asemenea, Coreea de Sud şi China vor disputa un baraj tur-retur, în luna aprilie, pentru a stabili selecţionata care va ocupa ultimul loc calificativ al zonei Asia.

Stadionul Olimpic din Tokyo, pe care vor avea loc ceremoniile de închidere şi de deschidere ale competiţiei, va găzdui primul meci al selecţionatei masculine a Japoniei, precum şi finala feminină de fotbal.

Sapporo, Miyagi, Kashima, Saitama şi Yokohama sunt celelalte oraşe care vor găzdui meciurile turneului olimpic de fotbal, programat între 21 iulie şi 7 august.

Tragerea la sorţi va fi condusă de Sarai Bareman, directoarea Diviziei de Fotbal Feminin din cadrul FIFA, şi Jaime Yarza, directorul Subdiviziei Turnee din cadrul Federaţiei internaţionale de fotbal şi va fi transmisă în direct de canalul oficial al FIFA pe Youtube.
Similare
RECOMANDĂRI