Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Românul Tibi Uşeriu conduce ultramaratonul de la Cercul Polar

Tibi Uşeriu continuă ultramaratonul de la Cercul Polar şi este în fruntea cursei. A parcurs deja mai mult de jumatate dintre cei 617 kilometri. Cele mai recente imagini din competiţia dintre gheţuri au fost postate în urmă cu mai multe ore. Filmarea a fost făcută înainte de cel de-al cincilea punct de control, aflat la 340 de kilometri de linia de start.

Ultramaratonul Arctic a început vineri seara, după ora României şi durează nouă zile. Sportivii trebuie să parcurgă 617 kilometri. Tibi Uşeriu s-a impus încă de la început. Primii 300 de kilometri i-a parcurs în 73 de ore. Este urmat de un irlandez, care se află la 4 ore distanţă.

Tibi este singurul român rămas în cursă, după ce ceilalţi 3 s-au retras.

Avram Iancu, din cauza unei accidentări, iar Levente Polgar şi Florentina Iofcea nu au rezistat furtunii polare.

Frigul este principalul inamic al concurenţilor. Temperaturile sunt constant sub minus 30 de grade, iar vântul bate cu 100 de km/oră.

Din totalul de 32 de participanţi înscrişi în cursă, 8 au abandonat după prima zi de concurs.

Bistriţeanul este hotărât să nu renunţe şi să câştige din nou ultramaratonul de la Cercul Polar. Este al treilea concurs la care participă.

Susţinătorii acestuia pot afla informaţii despre cursă şi evoluţia lui Tibi şi pot vedea fotografii şi imagini video pe pagina organizaţiei Tăşuleasa Social.

Similare
RECOMANDĂRI