Rusoaica Kamila Valieva, cea mai în vogă patinatoare a lumii, campioană europeană şi un aur la JO de iarnă, prinsă dopată la Beijing
Vizualizari:

Rusoaica Kamila Valieva, cea mai în vogă patinatoare a lumii, campioană europeană şi un aur la JO de iarnă, prinsă dopată la Beijing

Medicii au găsit o substanţă interzisă în sângele rusoaicei Kamila Valieva, medaliată cu aur în concursul pe echipe la patinaj artistic, luni la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, transmite miercuri EFE.

După cum a anunţat miercuri ziarul rus Sport-Express, substanţa detectată este un medicament folosit pentru combaterea problemelor cardiace, care nu contribuie la îmbunătăţirea performanţelor sportive, scrie Digi24.

Din cauza acestui test pozitiv, ceremonia de acordare a medaliilor în proba pe echipe a concursului de patinaj artistic de la JO 2022 nu a mai avut loc.

Valieva, campioană a Europei la vârstă de 15 ani, şi alţi patinatori ruşi nu s-au antrenat miercuri în vederea competiţiei individuale.

Rusia a obţinut până acum unsprezece medalii la JO 2022: două de aur, trei de argint şi şase de bronz. Sportivii ruşi concurează sub drapel neutru în competiţia din capitala Chinei.

Valieva, considerată în unanimitate noua ţarină a patinajului artistic, a făcut senzaţie la Beijing reuşind o săritură cvadruplă.

Luni, echipa Comitetului Olimpic Rus a cucerit medalia de aur în proba pe echipe, devansând SUA şi Japonia. Ceremonia de înmânare a medaliilor, prevăzută iniţial pentru luni seara a fost amânată pentru marţi, dar nu s-a desfăşurat, iar miercuri Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi Federaţia internaţională au precizat că „a apărut o problemă (marţi) în ultimul moment, care necesită să fie examinată juridic, urmând să fie comunicate detalii”.

Antrenoarea Kamilei Valieva, nu a făcut nicio declaraţie publică

Într-un articol publicat miercuri de ediţia online a USA Today, o sursă apropiată cazului, care a dorit să rămână anonimă, a afirmat că unul dintre patinatorii ruşi a fost depistat pozitiv la un produs dopant.

Şase patinatori ruşi au concurat în proba pe echipe: Kamila Valieva la feminin, Mark Kondratiuk la masculin, perechea Anastasia Mişina-Aleksandr Galliamov şi specialiştii la dans Victoria Siniţina-Nikita Kaţalapov.

Miercuri, dansatorii pe gheaţă au fost singurii din cei şase care s-au antrenat la Capital Indoor Stadium şi au refuzat să răspundă întrebărilor presei în zona mixtă.

Agenţia rusă Tass a publicat declaraţii ale antrenorilor Mark Kondratiuk şi Tamara Moskvina, care au afirmat că este o zi de repaus pentru patinatori, informează EFE, citată de Agerpres.

Eteri Tutberidze, antrenoarea Kamilei Valieva, nu a făcut nicio declaraţie publică miercuri.

Similare
RECOMANDĂRI