Şahiştii moldoveni s-au plasat pe locul 29 la Europene
Sursa foto:TechnoBuffalo Vizualizari:

Şahiştii moldoveni s-au plasat pe locul 29 la Europene

Lotul naţional de şah masculin s-a clasat pe locul 29 printre 40 de formaţii la Campionatul European pe echipe, încheiat luni în Creta (Grecia). Bilanţul participării constituie trei victorii, două egalităţi şi patru înfrângeri.

În prima rundă, lotul naţional a jucat la egalitate (2-2) cu reprezentativa Angliei, în etapa a doua a cedat cu scorul 1-3 formaţiei Israelului, iar într-a treia a învins selecţionata Greciei (3-1).

În rundele a patra şi a cincea, lotul moldovean a suferit înfrângeri cu scorul 1,5-2,5 în meciul disputat cu selecţionata Austriei şi cu 0-4 în întâlnirea desfăşurată cu lotul Azerbaidjanului. În runda a şasea, a învins echipa Insulelor Feroe (2,5-1,5), într-a şaptea a remizat (2-2) cu formaţia Elveţiei. În etapa a şaptea a remizat cu echipa Elveţiei (2-2), într-a opta a cedat lotului Slovaciei (1,5-2,5), iar într-a noua a învins Kosovo cu 3,5-0,5.

În componenţa echipei moldovene au evoluat marii maeştri internaţionali Viorel Bologan, Dumitru Svetuşchin, Vladimir Hamiţevici, maestrul internaţional Nichita Morozov şi maestrul FIDE Andrei Macovei. Conform coeficientului mediu ELO, ea a luat startul de pe poziţia a 24-a.

Titlul de campioană a fost cucerit de selecţionata Azerbaidjanului, care a fost urmată în clasament de reprezentativele Rusiei şi Ucrainei.

Membrul echipei-campioane, Rauf Mamedov a obţinut trei titluri suplimentare: a înregistrat cea mai bună evoluţie conform punctajului acumulat (8 puncte din 9 posibile), performanţei ELO (a jucat la nivelul ELO egal cu 2920 de puncte), şi la procentajul punctelor acumulate în partidele disputate (88,9 procente de puncte), relatează MOLDPRES.

Similare
RECOMANDĂRI