Şahistul Ivan Schiţco a obţinut a cincea victorie consecutivă la campionatul naţional
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Şahistul Ivan Schiţco a obţinut a cincea victorie consecutivă la campionatul naţional

Maestrul FIDE Ivan Schiţco a obţinut ieri a cincea victorie consecutivă la campionatul naţional, liga superioară. Competiţia se desfăşoară la Clubul republican de şah şi joc de dame.

În runda a şasea a turneului, el l-a învins pe Bogdan Pavlenco. Printre învinşii lui mai figurează Liviu Cerbulenco, Pavel Vavric, marele maestru internaţional Vladimir Hamiţevici, maestrul internaţional Nichita Morozov. Unica înfrângere înregistrată i-a fost administrată în prima rundă a competiţiei de marele maestru internaţional Dumitru Svetuşchin.

Ivan Schiţco este urmat în clasament de Andrei Macovei şi Vladimir Hamiţevici, care totalizează câte 4,5 puncte fiecare, Ruslan Soltanici şi Dumitru Svetuşchin, care au acumulat câte trei puncte. Ruslan Soltanici a fost învins ieri de Pavel Vavric.

Ivan Schiţco a luat startul la campionat, conform coeficientul său ELO egal cu 2416, de pe poziţia a cincea. Primul în top la acest capitol este Dumitru Svetuşchin (2605 puncte). În concursul feminin, lider detaşat cu 2143 puncte este Svetlana Petrenco. Campionatul se va încheia pe 7 februarie, scrie Moldpres.

Similare
RECOMANDĂRI