Şefa Comisiei Europene îşi doreşte o înfrângere a Angliei în finala Euro 2020: „Inima ei este alături de Italia”
Vizualizari:

Şefa Comisiei Europene îşi doreşte o înfrângere a Angliei în finala Euro 2020: „Inima ei este alături de Italia”

Ursula von der Leyen şi-a anunţat susţinerea pentru Italia în finala Euro 2020. Şefa Comisiei Europene a transmis că speră ca Italia va triumfa în faţa Angliei în finala campionatului de fotbal. E vorba de o poziţie partizană rar asumată de oficiali europeni, însă evenimentele din ultima perioadă şi Brexit-ul e posibil să fi influenţat această decizie.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va susţine echipa de fotbal a Italiei la finala EURO 2020 pe care aceasta o va disputa, duminică, pe stadionul londonez Wembley în faţa Angliei, a declarat vineri un purtător de cuvânt al executivului european, potrivit Digi24.

„Inima ei este alături de Squadra Azzurra, deci ea va susţine duminică Italia”, a spus purtătorul de cuvânt al Comisiei la conferinţa de presă zilnică, după ce a fost întrebat cu cine va ţine Ursula von der Leyen la această partidă.

Oficialii Comisiei Europene evită de obicei să exprime poziţii naţionale partizane, dar în acest caz ieşirea Marii Britanii din UE pare să fi influenţat susţinerea şefei executivului european în favoarea echipei Italiei, una dintre ţările fondatoare ale blocului european.

În acest timp, la Londra, premierul britanic Boris Johnson se gândeşte să decreteze o zi de sărbătoare în luna august, dacă Anglia câştigă finala EURO 2020, consemnează agenţia EFE din presa britanică. Este avută în vedere luna august pentru ca festivităţile să nu fie îngrădite de restricţiile antiepidemice, a căror ridicare a fost promisă de Johnson pentru 19 iulie.

Similare
RECOMANDĂRI