Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Selecţionata R. Moldova debutează în preliminariile Campionatului Mondial din 2022

Selecţionata de fotbal a Republicii Moldova va debuta în această seară în preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Tricolorii vor întâlni la Chişinău reprezentativa Insulelor Feroe. Este un nou început pentru fotbaliştii basarabeni, dar şi pentru selecţionerul Roberto Bordin.

Adversara din această seară, Insulele Feroe, este clasată pe locul 107 în clasamentul mondial, cu 70 de poziţii mai sus decât Republica Moldova. Selectionata tricoloră nu a mai câştigat un meci oficial din 2019, iar cea a Insulelor Feroe nu a pierdut nicio partidă oficială anul trecut.

ALEXANDRU EPUREANU, căpitanul selecţionatei Republicii Moldova: E prima dată când jucăm cu această echipă. Pot să spun că toate aceste echipe, care acum 15-20 de ani erau considerate slabe în fotbal, au evoluat foarte mult. Aşa a fost cu Luxemburg, aşa e şi cu Feroe – o echipă destul de bună, cu jucători foarte puternici.

Selecţionerul Roberto Bordin a convocat 24 de jucători – printre care 14 stranieri. Tricolorii vor disputa trei meciuri într-o săptămână – azi cu Feroe, pe 28 martie în deplasare cu Danemarca, iar peste 3 zile vor întâlni Israelul, la Chişinău.

ROBERTO BORDIN, selecţionerul Republicii Moldova: Vom juca trei meciuri într-un interval scurt, dar cel mai important este primul, pentru că este debutul în preliminarii şi vrem să începem cu dreptul. Totuşi, am pregătit o listă largă de jucători, pentru că va fi necesar să facem unele schimbări de la meci la meci, iar băieţii vor avea nevoie de timp pentru a se recupera.

Meciul dintre Republica Moldova şi Insulele Feroe se va juca în această seară, pe stadionul Zimbru din Chişinău, cu începere de la ora 21:45. Din cauza restricţiilor impuse de pandemie, partida se va disputa fără spectatori.
Similare
RECOMANDĂRI