Simona Halep a abandonat în sferturi la Rogers Cup, din cauza durerilor la tendonul lui Ahile
Sursa foto:Simona Halep/Twitter Vizualizari:

Simona Halep a abandonat în sferturi la Rogers Cup, din cauza durerilor la tendonul lui Ahile

Jucătoarea de tenis Simona Halep, 27 de ani, locul 4 mondial, a abandonat în sferturile turneului WTA Rogers Cup de la Toronto, în meciul cu Marie Bouzkova (Cehia, 91 WTA), din cauza durerii resimţite la tendonul lui Ahile. Sportiva a jucat primul set, pe care l-a pierdut cu 4-6.

La pauză a cerut intervenţia medicului, iar după discuţia cu acesta a decis să se retragă. Halep avea de apărat titlul câştigat anul trecut la Rogers Cup, iar săptămâna viitoare participă al turneul de la Cincinnati, din Statele Unite, unde a jucat finala în 2018.

Marie Bouzkova (21 ani), jucătoare venită din calificări, a început excelent meciul, iar după 20 de minute, Halep era condusă cu 4-0. A reuşit să-şi crească spectaculos nivelul de joc şi să câştige patru ghemuri la rând pentru a egala, însă pe finalul setului nu a mai putut să menţină ritmul şi a pierdut cu 4-6, după 46 de minute de joc.

Fosta lideră WTA a acuzat dureri la tendonul lui Ahile de la piciorul stâng, aşa cum s-a întâmplat şi la partida precedentă, cu rusoaica Svetlana Kuzneţova, însă de această dată nu a mai putut continua jocul.

„Am avut probleme la tendonul lui Ahile încă de la primul meci aici. Astăzi am simţit asta mai mult, de aceea am decis să abandonez”, a declarat sportiva după meci.

Despre  o posibilă confruntare cu Bianca Andreescu, dacă nu ar fi abandonat, Simona a spus: „Mâine aş fi jucat cu Serena şi nu ar fi fost uşor”.

„Cu siguranţă, nu aşa am vrut să părăsesc Rogers Cup, dar sunt fericită cu săptămâna minunată pe care am avut-o aici şi vreau să le mulţumesc fanilor incredibili din Toronto. V-am auzit în seara asta, să ştiţi!”, a scris Simona pe paginile de socializare.

Cehoaica Marie Bouzkova  nu a pierdut până acum niciun set la Rogers Cup, iar în semifinale o întâlneşte pe Serena Williams, care s-a impus cu 6-3, 6-4 în faţa japonezei Naomi Osaka, favorita numărul 2. Williams a obţinut astfel primul său succes în faţa niponei, care o învinsese de două ori până acum, ultima oară în finala U.S Open de anul trecut.

De luni, însă, Osaka revine pe locul 1 mondial, după ce Ashley Barty a fost eliminată prematur din turneu, iar Pliskova nu a atins semifinalele.

În cealaltă semifinală, jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, 19 ani,  va lupta pentru un loc în finală cu americanca Sofia Kenin.

Andreescu a  învins-o în trei seturi, 6-0, 2-6, 6-4, pe cehoaica Karolina Pliskova, favorita numărul 3. După ce a câştigat setul 1 la zero, Bianca a acuzat dureri la un picior şi a cerut intervenţia medicului, a pierdut setul 2, dar a revenit spectaculos în decisiv, pentru a se califica în prima ei semifinală la turneul disputat acasă.

„Mi-am spus [în timpul meciului, n.r]  creşte-ţi nivelul  sau mergi acasă. Mergi acasă la propriu. Casa mea e la două minute de aici", a mărturisit sportiva, la conferinţa de presă de după meci.

La rândul ei, Sofia Kenin a dispus în două seturi, 7-6 (7/2), 6-4, de ucraineanca Elina Svitolina, cap de serie numărul 6.

Similare
RECOMANDĂRI