Simona Halep a deschis drumul României spre Grupa Mondială cu o victorie
Sursa foto:Digi Sport Vizualizari:

Simona Halep a deschis drumul României spre Grupa Mondială cu o victorie

Simona Halep a deschis tentativa României de a promova în elita tenisului feminin, în Grupa Mondială de la Fed Cup, la Sala Polivalentă de la Cluj.

Tenismana a jucat primul ei meci pe zgură după 315 zile, de la finala pierdută la Roland Garros cu Jelena Ostapenko.
 
Entuziasmul din tribune a apăsat-o pe Simona în debutul duelului cu Viktorija Golubici (115 WTA). Adversara,  elveţianca de 25 de ani, a profitat de începutul ezitant al Simonei şi a deschis cu un break pe care l-a şi consolidat apoi pentru 2-0!
 
Golubici s-a distanţat apoi la 3-1, însă în continuare, Simona Halep a luat cinci game-uri la rând şi şi-a adjudecat primul set cu 6-3 în 40 de minute.
 
Din păcate, setul doi, în loc să aducă victoria Simonei, s-a transformat într-o demonstraţie de forţă a elveţiencei: 6-1 în 32 de minute!
 
Halep şi-a revenit repede din şocul pierderii categorice a setului secund, şi-a păstrat calmul şi a pornit în decisiv : 3-0.
 
În pofida efortului depus de elveţiancă, Simona a rămas în controlul setului până la final, câştigând cu 6-1 şi aducând primul punct pentru România.
 
În al doilea meci al zilei la Cluj, Irina Begu (38 WTA) o va întâlni pe Timea Bacsinszky (46 WTA), iar duminică se vor juca celelalte două partide de simplu, plus cea de dublu, dacă va mai fi nevoie.
Similare
RECOMANDĂRI