Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Simona Halep a pierdut în turul doi la Wuhan. Sportiva a acuzat probleme medicale în timpul meciului cu Dominika Cibulkova

Simona Halep a pierdut în turul doi la Wuhan. Sportiva a acuzat probleme medicale în timpul meciului cu Dominika Cibulkova

Dominica Cibulkova a avut un start perfect de meci contra Simonei Halep şi s-a distanţat la 5-0 în setul inaugural, în care liderul mondial a făcut figuraţie din cauza unei accidetări anterioare meciului. Simona a apelat la fizioterapeut, apoi a intrat din nou pe teren.

A pierdut setul la la zero, după doar 29 de minute, în faţa agresivei Cibulkova. Românca a obţinut doar 8 puncte, două pe serviciul său.

Slovaca s-a distanţat la 2-0 în setul secund, însă acesta a fost momentul în care Simona şi-a revenit. Numărul 1 mondial a câştigat primul ei game din meci, a apelat din nou la fizioterapeut, apoi a adunat două gameuri pentru 4- 2.

Cibulkova şi-a regăsit ritmul şi, într-un final s-a impus cu 7-5,  pentru o calificare în optimile de finală ale turneului de la Wuhan.

(w500) Simona Hal

Simona Halep, aflată la primul său meci după o lună de pauză (precedenta partidă a fost în primul tur la US Open) s-a confruntat cu probleme medicale la spate.

La conferinţa de presă de după meci,  Simona a declarat că accidentarea în zona lombară s-a petrecut în timpul execuţiei unei lovituri cu dreapta în primul ghem al antrenamentului cu Petra Kvitova de duminică. A stat în pat în ultimele două zile, a încercat să se trateze, însă a intrat în criză de timp. Nu a dorit să se retragă, deoarece a muncit din greu după turneul de la US Openşi îşi dorea să joace meciuri cât mai multe.

Românca este condusă acum de Cibulkova cu 5-2 la partidele directe. Şi precedentul meci dintre ele s-a încheiat cu victoria slovacei, în 2016, la Turneul Campioanelor, 6-3, 7-6 (5).

Halep va primi un cec de 14.745 dolari şi 60 de puncte WTA, iar următorul turneu la care participă este cel de la Beijing, unde anul trecut a jucat finala, pierdută în faţa lui Caroline Garcia. Tot al Beijing, în 2017, sportiva a devenit numărul 1 mondial.

Similare
RECOMANDĂRI