Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Simona Halep-Alison Riske, în primul tur la Roland Garros

Simona Halep o întâlneşte pe americanca Alison Riske în primul tur al turneului de Grand Slam de la Roland Garros. Simona Halep trebuie să ajungă cel puţin în semifinalele turneului de Grand Slam de la Roland Garros pentru a rămâne lider mondial în tenisului feminin, scrie site-ul WTA, care aminteşte că românca poate fi detronată de cinci jucătoare: Caroline Wozniacki (Danemarca), Garbine Muguruza (Spania), Elina Svitolina (Ucraina), Karolina Pliskova (Cehia) şi Caroline Garcia (Franţa).

Simona Halep trebuie să ajungă cel puţin în semifinalele turneului de Grand Slam de la Roland Garros pentru a rămâne lider mondial în tenisului feminin, scrie site-ul WTA, care aminteşte că românca poate fi detronată de cinci jucătoare: Caroline Wozniacki (Danemarca), Garbine Muguruza (Spania), Elina Svitolina (Ucraina), Karolina Pliskova (Cehia) şi Caroline Garcia (Franţa).

Azi au avut loc tragerile la sorţi pe tabloul principal la al doilea turneu de Grand Slam al anului şi româncele şi-au aflat adversarele din primul tur. Organizatorii turneului au anunţat că Serena Williams NU va fi cap de serie.

În primul tur, Sorana Cîrstea o  întâlneşte pe Daria Gavrilova,  Mihaela Buzărnescu pe  Vana King, Ana Bogdan pe Marketa Vondrousova, iar  Irina Begu se înfruntă cu Anna Karolina Schmiedlova.

Mihaela Buzărnescu este în premieră cap de serie la un turneu de Grand Slam.

Ana Bogdan, Irina Begu şi Sorana Cîrstea sunt pe aceeaşi jumătatea de tablou cu Simona Halep, în timp ce Mihaela Buzărnescu este pe jumătatea de tablou a danezei Caroline Wozniacki, numărul 2 WTA.

În turul secund, Simona Halep va juca împotriva lui Myrtille Georges sau Taylor Towsend, ambele beneficiare de wild card. În turul trei, românca ar putea-o întâlni pe franţuzoaica Kristina Mladenovic. Elise Mertens, Daria Gavrilova sau Sorana Cîrstea ar putea fi adversara liderului mondial în turul 4.

În sferturile de finală, Halep s-ar putea întâlni cu  Angelique Kerber, Kiki Bertens sau Caroline Garcia.

Garbine Muguruza, Karolina Pliskova, Maria Sharapova sau Serena Williams sunt posibilele adversare din semifinale.

Jelena Ostapenko, deţinătoarea trofeului, care a învins-o anul trecut pe Simona în finală, este pe cealaltă jumătate de tablou. La fel  Elina Svitolina şi Petra Kvitova.

Garbine Muguruza - Svetlana Kuznetsova este cel mai interesant meci  din primul tur.

Simona Halep va totaliza 31 de săptămâni în fruntea clasamentului WTA până la Roland Garros şi conduce  şi în ierarhia WTA Race, pentru Turneul Campioanelor. Românca are de apărat 1.300 de puncte pe care le-a obţinut anul trecut la Roland Garros, unde a jucat a doua sa finală pe zgura pariziană. Pentru a se menţine în fruntea ierarhiei, românca trebuie să atingă măcar semifinalele, notează WTA. Dacă Wozniacki, N.2 mondial, se califică în sferturi de finală, atunci Halep trebuie să joace finala pentru a se putea menţine lider.

Similare
RECOMANDĂRI