Simona Halep este în sferturi la turneul WTA de la Dubai, după a doua victorie în decurs de o săptămână în faţa ucrainencei Lesia Tsurenko
Sursa foto:Jimmie48 Photography Vizualizari:

Simona Halep este în sferturi la turneul WTA de la Dubai, după a doua victorie în decurs de o săptămână în faţa ucrainencei Lesia Tsurenko

Simona Halep (27 de ani, numărul 2 WTA), s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 2.828.000 dolari, după ce a trecut în două seturi, 6-3, 7-5, de Lesia Tsurenko (29 ani, 23 WTA) din Ucraina. Săptămâna trecută Halep o învingea la Doha, tot în optimi, cu 6-2, 6-3.

Simona a câştigat într-o oră şi 20 de minute. În primul set, românca a reuşit un break la 2-2 şi apoi s-a desprins la 5-2, dar Tsurenko a revenit şi a făcut break. Simona Halep a făcut din nou break şi a încheiat primul set cu 6-3.

Tsurenko a început în forţă setul secund şi a condus cu 2-0. Fostul lider mondial a revenit însă şi a câştigat trei ghemuri la rând, apoi cele două jucătoare au mers cu serviciul până la 4-4. Ucraineanca a făcut break şi a servit pentru set, dar Simona Halep a revenit din nou, a câştigat contra serviciului pentru a egala la 5, iar apoi nu a mai pierdut niciun punct până la final, când s-a impus cu 7-5.

Românca a obţinut a şaptea victorie din tot atâtea meciuri disputate cu jucătoarea din Ucraina.

"Sunt încântată că am câştigat, nu a fost uşor, vântul a bătut foarte tare. Sunt fericită să merg mai departe în turneu. Sunt din zi în zi mai puternică mintal. Să câştig două meciuri aici îmi dă încredere", a declarat Simona Halep, la interviul de pe teren de la finalul meciului.

La partidă a asistat şi  ambasadorul României în Emiratele Arabe, Adrian Măcelaru, căruia Simona i-a mulţumit pentru susţinere: "Vă mulţumesc că aţi venit, este o onoare să joc în faţa dvs şi, mai ales, să câştig."

(w500) Suporteri

În acest meci, Simona a reuşit 13 lovituri direct câştigătoare, în timp ce Tsurenko a avut 12. Raportul erorilor neforţate a fost însă unul dezechilibrat: 17 Simona, 28 Tsurenko.

(w500) Simona Hal

În meciul următor românca va juca cu învingătoarea dintre Belinda Bencic şi Aryna Sabalenka. Ambele lovesc puternic mingea, deci trebuie să  fiu puternică pe picioare. Sper să mă recuperez până mâine, a mai spus Simona.

Similare
RECOMANDĂRI