Simona Halep, în semifinale la Cincinnati (WTA)
Sursa foto:Sport.ro Vizualizari:

Simona Halep, în semifinale la Cincinnati (WTA)

Românca Simona Halep, numărul unu mondial în tenisul feminin, s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului WTA de la Cincinnati (Ohio), dotat cu premii totale de 2.874.299 dolari, după ce a obţinut două victorii în decurs de câteva ore, în faţa australiencei Ashleigh Barty şi a ucrainencei Lesia Ţurenko.

Halep (26 ani), principala favorită şi finalistă în 2015 şi 2017 la Cincinnati, a trecut mai întâi de Barty în optimi, cu 7-5, 6-4, iar apoi a dispus şi de Ţurenko, tot în două seturi, cu 6-4, 6-1, potrivit Agerpres.

Ţurenko (29 ani, 44 WTA) a început mai bine şi a condus cu 2-0 şi 4-1, dar Halep a schimbat total jocul după ce s-a consultat cu antrenorul Darren Cahill şi a reuşit o serie formidabilă de zece ghemuri, câştigând în cele din urmă cu 6-4, 6-1, într-o oră şi 16 minute.

 

Halep a avut 2 aşi, a făcut o dublă greşeală, a reuşit 11 winners şi a comis 23 de erori neprovocate. Ţurenko a acuzat unele dureri la spate, care au împiedicat-o să servească la nivelul obişnuit şi a făcut 7 duble greşeli, având doar 8 mingi direct câştigătoare şi 31 de erori neforţate.

Simona Halep a câştigat şi cele patru întâlniri anterioare cu jucătoarea din Ucraina, ultimul duel având loc cu patru ani în urmă, la turneul de Mare Şlem de la Wimbledon, unde românca s-a impus în trei seturi (6-3, 4-6, 6-4).

Românca şi-a asigurat un cec de 130.300 dolari şi 350 de puncte WTA. În penultimul act, Halep o va înfrunta pe câştigătoarea dintre americanca Madison Keys, cap de serie numărul 13, şi belarusa Arina Sabalenka.

Similare
RECOMANDĂRI