Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Simona Halep inaugurează la US Open arena de tenis Louis Armstrong, singura din lume cu acoperiş retractabil ventilată natural

Simona Halep va inaugura noua arenă de la US Open! "Nu sunt agresivă" i-a corectat Halep pe americani, cărora le-a repetat cum se spune "luptătoare" în limba română.

Preferata surorilor Williams, lui Nadal sau Wawrinka, Simona Halep va inaugura la US Open, contra estoniencei Kaia Kanepi, singura arenă de tenis din lume cu acoperiş retractabil ventilată natural şi nu cu aer condiţionat.

"Sunt destul de pregătită. Am avut meciuri grele şi meciuri bune înainte de acest turneu, dar cum bine ştim, partea mea de tablou este foarte grea. Nu mă gândesc la titlu, mă gândesc doar la primul meci", a declarat Simona Halep.

Pe fostul teren care a purtat numele celebrei companii de fabricat maşini de cusut şi redenumit după legendarul cântăreţ de jazz Louis Armstrong, arenă a cărei reconstrucţie a costat 200 de milioane de dolari, Halep s-a antrenat cu Irina Begu, pentru ca apoi să-i înveţe pe americani cum se spune şi se pronunţă, în limba română, „luptătoare".

"Agresivă? Nu, nu sunt agresivă. Nu este corect. Nu este cazul meu, nu sunt agresivă", le-a explicat românca jurnaliştilor americani.

Simona Halep ocupă primul loc în clasamentul WTA pentru a 43-a săptămână în carieră, cu un avans de peste 2.000 de puncte faţă de daneza Caroline Wozniacki, ocupanta locului secund.

România are încă cinci reprezentante în top 100 WTA, conform ierarhiei care a fost dată publicităţii luni: Mihaela Buzărnescu (locul 21), Sorana Cârstea (51), Irina-Camelia Begu (59), Monica Niculescu (62) şi Ana Bogdan (83).

La dublu, cea mai bine clasată jucătoare din ţara noastră este Irina Begu, aflată pe locul 26.

Similare
RECOMANDĂRI