Simona Halep s-a calificat cu dificultate în turul trei la Cincinnati, după o victorie în trei seturi cu rusoaica Ekaterina Alexandrova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Simona Halep s-a calificat cu dificultate în turul trei la Cincinnati, după o victorie în trei seturi cu rusoaica Ekaterina Alexandrova

Simona Halep (27 de ani, locul 4 mondial) s-a calificat în turul trei al turneului WTA de la Cincinnati (Ohio), dotat cu premii totale de 2.944.486 dolari, după ce a trecut în trei seturi, 3-6, 7-5, 6-4, de jucătoarea rusă de tenis Ekaterina Alexandrova (24 de ani, locul 43 mondial).

Simona Halep s-a impus în faţa rusoaicei de pe locul 43 după două ore şi două minute.

Rusoaica a făcut prima break şi s-a distanţat la 3-2 în setul inaugural. Şi-a făcut apoi serviciul şi a încheiat setul cu încă un break, la 6-3.

Alexandrova a început bine şi setul doi, când s-a distanţat la 2-0. Simona a făcut însă imediat rebreak. S-a mers cu serviciul până la 5-5, moment în care românca a reuşit un nou break. Şi-a făcut apoi serviciul pentru a câştiga setul cu 7-5 şi a trimite meciul în decisiv.

În setul 3, Simona a făcut prima break şi a preluat conducerea la 3-2, însă Alexandrova a restabilit imediat egalitatea.

Fostul lider mondial a reuşit un nou break pentru 5-4,  apoi a servit pentru meci şi a  încheiat partida cu 6-4 în decisiv.

„A fost un meci foarte greu, Ekaterina a lovit puternic mingea, dar nu am renunţat şi am vrut să alerg pentru fiecare minge. Nu mi-a fost uşor, din cauza accidentării de săptămâna trecută. Nu am dureri şi asta mă bucură, dar nu mi-a fost uşor să-mi găsesc ritmul”, a declarat Simona Halep după meci.

(w460) Simona Hal

În acest meci, Alexandrova a reuşit 12 aşi, însă a comis şi 8 duble greşeli, în timp ce Halep a avut 3 aşi şi a comis două duble greşeli. Rusoaica a avut nu mai puţin de 35 de mingi direct câştigătoare, faţă de doar 9 ale Simonei. Alexandrova a şi greşit mai mult, având 51 de erori neforţate faţă de 29 ale româncei.

De remarcat că la numărul total de puncte, Alexandrova a avut unul în plus, 95, faţă de 94 Simona.

(w500) Simona Hal

În acest meci, Simona nu a fost la cel mai înalt nivel în privinţa deplasării. Săptămâna trecută, românca s-a retras după un set jucat în sferturi la Toronto, cu cehoaica Marie Bouzkova, din cauza durerii la tendonul lui Ahile.

Ekaterina Alexandrova o învinsese în primul tur pe spaniola Carla Suarez Navarro.

Simona Halep a jucat trei finale la Cincinnati, în 2015, 2017 şi 2018, toate pierdute. Românca  este pentru a noua oară la Cincinnati şi pentru a opta oară pe tabloul principal.

Pentru calificarea în optimi, Simona Halep şi-a asigurat un cec de 30.330 dolari şi 105 puncte WTA. Se va duela în turul următor cu câştigătoarea meciului dintre Madison Keys, cap de serie numărul 16, şi rusoaica Daria Kasatkina.

Similare
RECOMANDĂRI