Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Simona Halep s-a calificat după un meci dramatic în optimi la Toronto. Românca este campioana en titre la Rogers Cup

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (27 de ani, locul 4 WTA), s-a calificat dramatic în optimile de finală ale turneului WTA de la Toronto, dotat cu premii totale de 2,83 milioane dolari, după ce a învins-o pe americanca Jennifer Brady, cu 4-6, 7-5, 7-6 (5).

Simona Halep, deţinătoarea titlului la Rogers Cup (câştigat anul trecut la Montreal, pentru a doua oară în carieră, după 2016), a trecut de americanca de 24 de ani, aflată pe locul 76 mondial, în  două ore şi 26 de minute.

Jennifer Brady a început bine meciul, a servit excelent şi s-a desprins în primul set la 3-0. Românca a revenit şi a restabilit egalitatea, 3-3. Americanca a condus cu 4-3 şi 5-4, reuşind un nou break şi  adjudecarea setului cu 6-4.

În setul doi, Simona Halep a  condus cu 2-0, după care Brady a câştigat trei ghemuri la rând. Simona şi-a crescut nivelul de joc şi s-a desprins la 5-3. A servit pentru set la 5-4, moment în care Brady a reuşit un break la zero pentru a restabili egalitatea. Halep a făcut un nou break şi a câştigat setul cu 7-5, după ce a salvat o minge de 6-6.

După setul al doilea, Simona a primit îngrijiri medicale la gamba piciorului stâng.

Simona a început excelent setul decisiv, pe care l-a dominat în prima parte şi a condus cu 4-0. Brady a avut însă o revenire extraordinară şi a reuşit cinci ghemuri consecutive pentru 5-4. Românca a restabilit egalitatea, apoi a condus cu  6-5, dar americanca a egalat şi a trimis meciul în tiebreak, unde românca s-a impus cu 7-5.

În acest meci, Simona Halep a reuşit un as şi a făcut 3 duble greşeli, în timp ce Brady a avut  5 aşi şi a comis 4 duble greşeli. Brady a avut  31 de lovituri direct câştigătoare, în timp ce Simona 21, dar americanca a avut şi mai multe greşeli neforţate, 39 faţă de 33 ale româncei.

După această victorie, Simona Halep şi-a asigurat un cec de 29.120 dolari şi 105 puncte WTA. În optimi o întâlneşte pe  rusoaica Svetlana Kuzneţova, care a trecut în două seturi de croata Donna Vekic, 7-6, 6-3.

A fost primul meci la simplu jucat de sportiva din România după titlul cucerit la Wimbledon, în iulie.

 


 
Similare
RECOMANDĂRI