Simona Halep s-a calificat în finala turneului WTA de la Doha, după o revenire de senzaţie în meciul cu ucraineanca Elina Svitolina
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Simona Halep s-a calificat în finala turneului WTA de la Doha, după o revenire de senzaţie în meciul cu ucraineanca Elina Svitolina

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, locul 3 WTA şi favorită principală, s-a calificat, vineri, în finala turneului WTA de la Doha, dotat cu premii totale de 916.131 dolari. Românca a învins-o pe ucraineanca Elina Svitolina (locul 7 WTA) după o revenire spectaculoasă în setul decisiv.

Simona Halep a învins-o pe Elina Svitolina cu 6-3, 3-6, 6-4, după mai bine de  două ore de joc. În setul decisiv, Svitolina a condus cu 3-0 şi 4-1, dar Simona a revenit şi s-a calificat în cea de-a 34-a finală a carierei.

Jucătoarea din România a dominat primul set, a reuşit două break-uri şi s-a impus cu 6-3.  În actul secund, Elina Svitolina a jucat mai bine, în timp ce Simona a greşit mai mult, ucraineanca adjudecându-şi setul cu 6-3.

Setul al treilea a fost dominat în prima parte de  ucraineancă, Svitolina conducând cu 3-0 şi 4-1. A avut trei mingi de 5-1, dar Simona Halep şi-a ridicat nivelul de joc şi a reuşit să întoarcă scorul. A câştigat cinci ghemuri la rând, obţinând victoria în puţin peste două ore.

 

Simona Halep a mai reuşit o revenire spectaculoasă într-un meci împotriva jucătoarei din Ucraina. Se întâmpla în 2017, în sferturile turneului de la Roland Garros. Simona a fost condusă cu set şi 5-1, moment în care a început să recupereze ghem după ghem, până a egalat la 5-5. Cele două jucătoare au ajuns în tiebreak, unde Simona a bătut cu 8-6, deşi Svitolina a avut şi o minge de meci.  Simona a trecut cu bine peste acel moment şi a punctat de 3 ori la rând, câştigând setul. Setul decisiv l-a câştigat cu un categoric 6-0.

Halep şi Svitolina sunt acum  la egalitate în confruntările directe, 4-4, după ce ucraineanca câştigase ultimele trei confruntări, cea mai recentă anul trecut în finala de la Roma, cu 6-0, 6-4.

Simona Halep a câştigat trofeul la Doha în 2014 şi a fost semifinalistă anul trecut, când s-a retras din cauza unei accidentări.

În finala de sâmbătă, Simona va juca împotriva  învingătoarei dintre germanca Angelique Kerber şi belgianca Elise Mertens.

Simona Halep şi-a asigurat după această victorie un cec de 84.850 dolari şi 305 puncte WTA.

Similare
RECOMANDĂRI