Simona Halep s-a calificat pentru a patra oară în finala turneului WTA de la Madrid. Românca e la o victorie de locul 1 mondial
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Simona Halep s-a calificat pentru a patra oară în finala turneului WTA de la Madrid. Românca e la o victorie de locul 1 mondial

Simona Halep (27 de ani, locul 3 WTA) s-a calificat pentru a patra oară în finalele turneului de tenis de la Madrid (WTA), dotat cu premii totale de 7.021.128 dolari, după ce a învins-o în trei seturi, 6-2, 6-7, 6-0 pe elveţianca Belinda Bencic (22 de ani, locul 18 WTA). Simona a mai jucat finala la Madrid în 2014, când a fost învinsă de Maria Şarapova, în 2016 şi 2017 când a câştigat trofeul.

Simona a câştigat meciul în două ore. O va întâlni în finală pe câştigătoarea din meciul  Sloane Stephens (SUA, locul 8 WTA) - Kiki Bertens (Olanda, locul  7 WTA).

Dacă va câştiga turneul de la Madrid, Halep va reveni, de luni, pe prima poziţie în clasamentul WTA.

Până la semifinală,  Simona nu pierduse niciun set în acest turneu.

"Mă simt puţin obosită, meciul a fost intens, ea a jucat foarte rapid. După ce am pierdut setul 2 m-am liniştit şi am vrut să deschid terenul mai mult, să fiu mai agresivă, pentru că a am stat prea în spate şi nu puteam să domin jocul de acolo. Încerc să dau tot ce pot când intru pe teren, încerc să dau cel mai bun tenis al meu aici. Nu sunt încă 100 la sută, dar sunt mulţumită de jocul meu. O finală este o finală, va trebui să mă concentrez cum am făcut toată săptămâna, va fi o mare provocare să câştig din nou acest trofeu, dar nu pun presiune pe mine", a declarat Simona la finalul meciului.

Simona Halep a început foarte bine meciul şi a condus cu 2-0, dar Bencic a revenit şi a egalat (2-2). A urmat un nou break al româncei, care s-a desprins la 4-2, apoi a câştigat din nou pe serviciul adversarei şi a încheiat cu 6-2.
Sportiva noastră a început bine şi setul al doilea, reuşind din prima break-ul, dar Bencic a revenit şi a luat trei ghemuri la rând, scorul devenind 3-1 pentru ea.

Fostul lider WTA a reuşit înă egalarea, 3-3, iar apoi s-a mers cu serviciul până în tiebreak. Bencic a ratat o minge de set la 6-5.

Tiebreak-ul a fost dominat de Bencic, care s-a impus  cu 7-2.

Setul decisiv a fost unul fără istoric. Bencic a câştigat în total 12 puncte, doar patru pe serviciul Simonei, care s-a impus la zero, în stil de mare campioană.

Similare
RECOMANDĂRI