Simona Halep s-a calificat pentru a patra oară în semifinalele turneului de la Madrid. Românca revine pe locul 2 WTA
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Simona Halep s-a calificat pentru a patra oară în semifinalele turneului de la Madrid. Românca revine pe locul 2 WTA

Simona Halep (3 WTA) s-a calificat, joi, în semifinalele turneului de la Madrid, după ce a trecut de australianca Ashleigh Barty (9 WTA) în două seturi, scor 7-5, 7-5.

Cele două seturi au avut o desfăşurare similară. Barty a pierdut pe serviciul lui Halep, australianca a revenit, însă fostul număr 1 mondial a făcut break-ul la 5-5 şi s-a impus atât în primul, cât şi în al doilea act, cu scorul de 7-5, după aproximativ o oră şi 30 de minute.

Este pentru a patra oară când Simona Halep ajunge în semifinalele turneului de la Madrid, loc unde s-a impus de două ori, în 2016 şi 2017.

În semifinale, Simona Halep o va întâlni pe câştigătoarea duelului dintre Naomi Osaka (1 WTA) şi Belinda Bencic (18 WTA), care se dispută astăzi. Partida din penultimul act va avea loc vineri, la o oră ce urmează să fie stabilită ulterior.

În urma acestei victorii, Simona Halep îşi asigură, de luni, revenirea pe locul 2 mondial, devansând-o astfel pe Petra Kvitova. Românca poate chiar să urce din nou pe primul loc în ierarhia WTA, însă are nevoia ca Osaka să piardă în faţa lui Bencic, în sferturi, iar ea să triumfe pe zgura de la Madrid.

Similare
RECOMANDĂRI