Sorana Cîrstea a pierdut finala turneului de la Taşkent (WTA)
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sorana Cîrstea a pierdut finala turneului de la Taşkent (WTA)

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a fost învinsă de belgianca Alison van Uytvanck, cu 6-2, 4-6, 6-4, sâmbătă, în finala turneului WTA de la Taşkent, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, scrie Agerpres.

Cîrstea (29 ani, 96 WTA), cap de serie numărul opt, s-a înclinat după două ore şi 24 de minute, ratând şansa de a-şi trece în palmares al doilea său titlu WTA la simplu. În capitala Uzbekistanului, românca a luat singurul său titlu WTA, în 2008. Sorana mai are două finale de simplu disputate în circuitul WTA, în 2007 la Budapesta şi în 2013 la Toronto.

Diferenţa în finală a fost făcută de procentajul la al doilea serviciu, fiind favorabil belgiencei Van Uytvanck (25 ani, 61 WTA), precum şi la mingile de break, unde a treia favorită a avut din nou superioritate. În primul set, Cîrstea nu a reuşit să îşi creeze nicio minge de break, românca a fost mai bună în setul secund, în care belgianca a greşit mai mult. În decisiv, Cîrstea a ratat toate cele opt mingi de break create, în timp ce van Uytvanck a avut un break care a făcut diferenţa. Van Uytvanck a avut 4 aşi şi 3 duble greşeli, iar Cîrstea 3 aşi şi 3 duble greşeli.

Sorana Cîrstea ieşise învingătoare în ambele confruntări precedente cu van Uytvanck, în 2014, în calificări la New Haven, cu 6-3, 6-2, şi în 2017, în primul tur la Linz, cu 6-3, 7-5.
Similare
RECOMANDĂRI