Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sportivii care au reprezentat Republica Moldova la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing au revenit acasă

Sportivii care au reprezentat Republica Moldova la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing au revenit astăzi acasă. Au fost întâmpinaţi cu flori, aplauze şi muzică de fanfară pe aeroportul Internaţional Chişinău.

Republica Moldova a avut 5 sportivi la Olimpiada de la Beijing. Doina Descalui, în proba de sanie şi 4 biatlonişti naturalizaţi: Pavel Magazeev, Maxim Makarov, Alina Stremous şi Alla Gylenko.

DOINA DESCALUI, sportivă: „Eu am avut frică de coborârile mele, pentru că la antrenament eu m-am răsturnat aproape tot timpul. Dar, cum aţi văzut, am avut emoţii de bucurie şi de împlinire pentru că eu am reuşit să fac 3 coborâri cât de cât curate.”

ALLA GYLENKO, biatlonistă: „Atât de frumos ne-au întâmpinat, este foarte plăcut, cu flori, întradevăr ne-au făcut o adevărată sărbătoare, foarte frumos. Cum a fost la acolo?  A fost greu, condiţiile meteo au fost nefavorabile, dar în orice caz, Olimpiada este o sărbătoare.”

PAVEL MAGAZEEV, biatlonist: „Asta a fost prima mea Olimpiadă şi asta e de nedescris, e sărbătoare şi fericire. De fapt, este foarte tare atunci când se întâlnesc cei mai buni sportivi. Ei nu se pregătesc o zi, două sau o săptămână, ei se pregătesc 4 ani şi din acest motiv se dedică la maxim.”

Biatlonista Alina Stremous a avut cea mai bună evoluţie din lotul Republicii Moldova, reuşind să se claseze pe locul 10 la proba DE sprint şi locul 16 în cursa de urmărire.

ALINA STREMOUS, biatlonită: „Da, am fost uimită puţin, Deşi, după cursă, atât de tare am obosit încât nu am înţeles din start acest lucru. A fost atât de grea competiţia şi eu am înţeles asta în ziua următoare că este întradevăr  un rezultat bun.”

După Olimpiadă, biatloniştii nu au timp de odihnă. Peste o zi pleacă la o altă competiţie importantă.

MAXIM MAKAROV, biatlonist: „Mai sunt 3 etape la Cupa Mondială, unde putem să arătăm un rezultat bun, pe care aşteptam să-l obţin la Olimpiadă. Vom face tot ce ne stă în putere.”

Pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Beijing, sportivii din Republica Moldova vor primi câte de două mii de dolari din partea Federaţiei de profil.
Similare
RECOMANDĂRI