Sportivii din Republica Moldova au obţinut în 2017 peste 160 de medalii la mondiale şi europene
Sursa foto:ipn.md Vizualizari:

Sportivii din Republica Moldova au obţinut în 2017 peste 160 de medalii la mondiale şi europene

Sportivii din Republica Moldova au obţinut în 2017 peste 160 de medalii la campionatele mondiale şi europene, la diferite categorii de vârstă. Potrivit Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, citat de IPN, 40 de medalii au fost obţinute la ramurile de sport olimpice şi 120 de medalii la ramurile de sport neolimpice.

În 2017, în premieră pe teritoriul Republicii Moldova a fost organizat Campionatul European al Ţărilor Mici la Baschet, unde au participat opt ţări. S-au organizat campionate mondiale, campionate europene, congrese mondiale şi europene ale federaţiilor sportive internaţionale de profil şi turnee internaţionale.

500 de sportivi au fost asiguraţi cu echipament sportiv, iar cinci săli sportive au fost renovate şi dotate cu utilaj sportiv specializat: şcoala de tenis, sălile Centrului sportiv de pregătire a loturilor naţionale, Manejul de atletism şi Manejul şcolii de fotbal.

Şi Asociaţia Presei Sportive confirmă rezultatele bune, pe alocuri remarcabile, ale sportivilor moldoveni la competiţiile naţionale şi internaţionale. În premieră FC Sheriff Tiraspol, campioana Moldovei la fotbal, a acumulat nouă puncte în faza grupelor Ligii Europei şi a fost la un pas de calificare în play-off-ul acestei competiţii valoroase.

Aaron Cook, taekwondo WT, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial, locul doi la „Grand Prix Moscova” şi medaliat cu bronz la Grand Prix Londra, şi-a adjudecat trofeul pentru cea mai spectaculoasă lovitură din taekwondo, acordată în premieră de World Taekwondo. Luptătorul  Daniel Cataraga a urcat pe poziţia a V-a la Campionatul Mondial seniori (lupte greco-romane) şi pe primul loc la Campionatul Mondial tineret.

La o eventuală nominalizare „Sportul – posibilităţi egale”, laureat ar fi Petru Cataraga, para-taekwondo, care a ocupat locul II la Campionatul IWAS WORLD GAMES 2017 din Portugalia si locul III la campionatul European din Bulgaria”, menţionează Asociaţia Presei Sportive.

Similare
RECOMANDĂRI