Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Sportivii din Republica Moldova şi-au încheiat evoluţia la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing

Sportivii din Republica Moldova şi-au încheiat evoluţia la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. După rezultatele notabile obţinute în probele de sprint şi de urmărire, biatlonista, Alina Stremous, nu a mai avut forţa să facă faţă la proba de mass start. A terminat pe ultimul loc această cursă la care au participat cele mai bune 30 biatloniste din lume.

Alina Stremous a parcurs cei 12,5 kilometri în 47 de minute şi 30 de secunde, cu o întârziere de 7 minute şi 12 secunde faţă de franţuzoaica Justine Braisaz-Bouchet, care a devenit în mod surprinzător campioană olimpică. Reprezentanta Republicii Moldova a ratat 9 din cele 20 de ţinte în poligonul de tragere.

ALINA STREMOUS, biatlonistă: „La primul meu mass start n-am avut cea mai bună evoluţie şi ştiu că este loc pentru mai bine, iar următoarea cursă la Jocurile Olimpice, va fi mai reuşită. Oricum sunt mulţumită că am reuşit să ajung la mass start şi de felul în care a decurs Olimpiada. Eu am făcut tot ce am putut. Nu am prea avut noroc cu vremea şi cu tragerea. S-a acumulat oboseala şi de asta cred că în viitor va fi mult mai bine”.

Alina Stremous a ajuns să evolueze la mass start unde participă cele mai bune 30 de biatloniste, după rezultatele bune înregistrate la probele anterioare. Ea a ocupat locul 10 la sprint şi locul 16 în cursa de urmărire. La Jocurile Olimpice de Iarnă, Republica Moldova a fost reprezentată de 5 sportivi. Doina Descalui a evoluat în proba de sanie, iar Alina Stremous, Alla Gylenko, Pavel Magazeev şi Maxim Makarov - în proba de biatlon. Jocurile Olimpice de la Beijing se vor încheia duminică, 20 februarie, iar Alina Stremous va fi portdrapelul Republicii Moldova la ceremonia de închidere.
Similare
RECOMANDĂRI