Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sportivii din Tiraspol au dominat Campionatul de ciclism al Municipiului Chişinău

Sportivii din Tiraspol au dominat Campionatul de ciclism al Municipiului Chişinău, care s-a desfăşurat ieri şi azi la Băcioi. Ei au cucerit 5 medalii de aur din cele 6 puse la bătaie. A fost prima competiţie profesionistă de ciclism organizată în acest an la Chişinău.

La Campionatul deschis de ciclism al municipiului Chişinău au participat peste 60 de sportivi în trei categorii de vârstă: pentru mini-cadeţi, cadeţi şi juniori. Au fost două probe - cursa contra timp individual de 15 kilometri şi cea în linie de 40 şi respectiv de 65 de kilometri. Victor Bati, din Tiraspol a devenit campion în categoria de vârstă de până la 14 ani, pe distanţa de 40 de kilometri.  

SINCRON IGOR CALINICOV, ciclist: „Am câştigat toate cursele. La proba rezervată mini-cadeţilor am ieşit învingători la proba de contratimp, dar şi la cea în linie. A fost greu, în căţărare a fost vânt lateral puternic.”

Sportivii din Tiraspol au cucerit în total 5 medalii de aur. Organizatorii spun că cicliştii din stânga Nistrului sunt mai bine pregătiţi pentru că au mai participat la competiţii în acest an.

SINCRON ALEXANDRU OALĂ, organizator, director Şcoala Sportivă de Ciclism, Chişinău: „Păi Tiraspolul a dominat pentru că băieţii ăştia sunt în pregătire de mai mult timp, au un stagiu de pregătire mai mare, dar cred că spre sfârşitul sezonului, noi o să depunem efort şi o să ne egalăm”

Câştigătorii Campionatului de ciclism al Municipiului Chişinău au primit diplome şi premii băneşti simbolice. Competiţia a fost organizată de Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău, împreună cu Federaţia de ciclism din Republica Moldova.  
 
Similare
RECOMANDĂRI