Sportivul Andrei Puţuntică, premiant al turneului internaţional de tenis de masă Belgium Open
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sportivul Andrei Puţuntică, premiant al turneului internaţional de tenis de masă Belgium Open

Sportivul Andrei Puţuntică din Republica Moldova a devenit, în week-end, premiant al turneului internaţional de tenis de masă Belgium Open (Under 21), din seria 2018 ITTF Challenge. Competiţia s-a desfăşurat la De Haan, au anunţat surse din cadrul federaţiei naţionale de profil.

El s-a clasat pe locul doi, cedând în finală japonezului Shunsuke Togami, câştigătorul ediţiei din anul trecut, cu scorul 2-3. Andrei Puţuntică a condus cu 2-0 (11-8, 11-6), dar a suferit înfrângere în setul al treilea în prelungiri (13-15) şi în următoarele două seturi cu 7-11, 2-11. „Chiar dacă a cedat, locul doi ocupat este un rezultat bun. Sper că despre evoluţiile lui frumoase o să auzim şi în continuare”, a declarat antrenorul performerului Vladimir Semipeadnâi, maestru internaţional.

În semifinală Andrei Puţuntică l-a întrecut cu scorul 3-1 (11-4, 6-11, 16-14, 11-8)  pe Kakeru Sone, coechipierul lui Shunsuke Togami.

Andrei Puţuntică este campion naţional, originar din Călăraşi. În ultimii ani se antrenează în Germania, fiind legitimat la un club din această ţară. Sportivul participă în Republica Moldova doar la turneele cele mai importante din programul competiţional: campionatele naţionale şi Cupa Moldovei.

În prezent el ocupă locul 288 în clasamentul mondial. La finele anului trecut se situa în acest top pe poziţia a 425-a. În 2012, la prima sa evoluţie pe arena internaţională, notificată de Federaţia Internaţională de Tenis de Masă, se clasa pe treapta cu numărul 1322, relatează Moldpres.

Similare
RECOMANDĂRI