Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Starturi Vesele”, la USMF: Studenţii de la medicină promovează modul sănătos de viaţă, prin competiţii sportive

„O minte sănătoasă, într-un corp sănătos", este deviza după care se conduc studenţii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu" din Chişinău. Tocmai de aceea, ei organizează o serie de competiţii, intitulate "Starturi Vesele", la care au luat parte şi colegii noştri de la Matinalii.

Despre studenţii de la medicină se spune că ar sta mereu cu nasul în carte. Fals, afirmă ei. Ca să demonstreze contrariul, au organizat şi un eveniment distractiv, în care manualele au fost înlocuite cu mingi, cercuri şi multă mişcare.
 
„La acest eveniment participă toţi locatarii căminelor studenţeşti, avem opt echipe din opt cămine, din campusul studenţesc, avem studenţi internaţionali, din India, este o suită a evenimentelor care se începe este primul eveniment din cadrul campusului”, spune Gheorghe Buruiană, preşedintele ASRM  "Nicolae Testemiţanu"
 
 „Scopul este cât mai mult să-i unim pe studenţi, scopul este de a promova modul sănătos de viaţă pentru că până la urmă viaţa este mişcare”, spune Iurie Noroc, vicepreşedinte ASRM "Nicolae Testemiţanu"
 
Competiţia a avut mai multe probe care au adunat, la un loc, fete şi băieţi. Ca totul să fie corect, evaluarea participanţilor a fost făcută de un arbitru.
 
Participanţii s-au arătat încântaţi de evenimentul organizat pentru ei. Consideră că, astfel, se detaşează de rutina zilnică şi investesc în sănătate.
 
„În primul rând este important că este modul sănătos de viaţă, pentru noi cei de la medicină este foarte important să menţinem un ritm de viaţă activ, şi este un mijloc ca să ne întrerupem un pic de la ore”, spune Vlada Stici, student.
 
 "Starturi vesele" reprezintă un proiect iniţiat de Asociaţia Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină şi Catedra de educaţie fizică a USMF. Evenimentul se află la cea de-a patra ediţie.
Similare
RECOMANDĂRI